Νηστίσιμος χαλβάς με πραλίνα φουντουκιού, από τον Στέλιο Παρλιάρο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Η απαράμιλλη νοστιμιά του θα μπορούσε να κατατάξει αυτόν τον χαλβά στα πιο αμαρτωλά γλυκά… αν δεν ήταν νηστίσιμος.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 10 – 12

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την πραλίνα

Βάζουμε σε ένα σκεύος τα φουντούκια και τα ζεσταίνουμε για λίγο είτε στον φούρνο είτε στα μικροκύματα. Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Όταν κάψει, ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη έτσι ώστε να αρχίσει να καραμελώνει. Όταν ρίξουμε όλη τη ζάχαρη και πάρει σκούρο ξανθό χρώμα, ρίχνουμε τα φουντούκια ζεστά. Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, έως ότου ανακατευτούν καλά με την καραμέλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα απλώνουμε αμέσως σε μια λαδόκολλα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα 250 γρ. τόσο ώστε να δημιουργηθεί μια πηχτή κρέμα (πραλίνα). Τα υπόλοιπα τα κοπανίζουμε ελαφρώς.

Για τον χαλβά

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά το λάδι με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 20 λεπτά.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το νερό με τη ζάχαρη για περίπου 1-2 λεπτά ή μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να σχηματιστεί ένα ελαφρύ σιρόπι.

Ρίχνουμε την πραλίνα μέσα στο ψημένο σιμιγδάλι, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και αδειάζουμε μέσα σε αυτό το μείγμα το σιρόπι. Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να έχουμε ένα σφιχτό μείγμα που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Αδειάζουμε σε μια φόρμα διαμέτρου 24 εκ., στρώνουμε ομοιόμορφα, καλύπτουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να κρυώσει. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με ταυπόλοιπα καραμελωμένα φουντούκια.

https://www.steliosparliaros.gr/suntages/paradosiaka/diafora/nistisimos-xalvas-me-pralina-fountoukiou/
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *