Χαλβάς χωρίς ζάχαρη με μήλο, από τον Πέτρο Μαούνατζη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

Ένας χαλβάς που εγκλωβίζει όλα τα αρώματα του χειμώνα … κανέλα , μήλο και μέλι ένας υπέροχος συνδυασμός που κάνουν αυτόν το χαλβά μοναδικό , φυσικά η ευτυχία σου θα μεγαλώσει όταν θα σου πω ότι δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη !

Παραδοσιακή συνταγή με μια πινελιά που θα σε κάνει να παραμιλάς !!! Γεύσεις δεμένες μεταξύ τους και απόλυτα γευστικές !

Το μήλο και οι σταφίδες σε συνδυασμό με την γλυκύτητα του μελιού δίνουν την γεύση που χρειάζεται χωρίς να σε γεμίζουν με περιττές θερμίδες, είναι τα αρώματα που αγαπώ και οι γεύσεις που με γεμίζουν χαρά και μου αλλάζουν την διάθεση….Ένας χαλβάς λοιπόν που θα σε μαγέψει με την γεύση και τα αρώματα του και θα σου χαρίσει καλή υγεία !Είμαι σίγουρος που θα τον φτιάξεις πολλές φορές !!!

 

 

 

 

Συστατικά

Προσαρμογή μερίδων: 10

450γρ Σιμιγδάλι χοντρό
350ml Σπορέλαιο
1 κουτ γλυκού Κανέλα (Σκόνη)
80γρ Σταφίδες μαύρες
2 (τριμμένα) Μήλα

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

300γρ Μέλι
600ml Νερό
2 Κανέλα ξυλάκι

 

 Οδηγίες

Ένας χαλβάς που εγκλωβίζει όλα τα αρώματα του χειμώνα … κανέλα , μήλο και μέλι ένας υπέροχος συνδυασμός που κάνουν αυτόν το χαλβά μοναδικό , φυσικά η ευτυχία σου θα μεγαλώσει όταν θα σου πω ότι δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη !

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Παραδοσιακή συνταγή με μια πινελιά που θα σε κάνει να παραμιλάς !!! Γεύσεις δεμένες μεταξύ τους και απόλυτα γευστικές !

Το μήλο και οι σταφίδες σε συνδυασμό με την γλυκύτητα του μελιού δίνουν την γεύση που χρειάζεται χωρίς να σε γεμίζουν με περιττές θερμίδες, είναι τα αρώματα που αγαπώ και οι γεύσεις που με γεμίζουν χαρά και μου αλλάζουν την διάθεση….Ένας χαλβάς λοιπόν που θα σε μαγέψει με την γεύση και τα αρώματα του και θα σου χαρίσει καλή υγεία !Είμαι σίγουρος που θα τον φτιάξεις πολλές φορές !!!

 

Για το σιρόπι 

Βάζουμε τo μέλι με το νερό τα ξυλάκια κανέλας σε μέτρια φωτιά & ανακατεύουμε να λιώσει το μέλι, βράζουμε για 5 λεπτά.

 

Σε βαθιά κατσαρόλα σωτάρουμε το σιμιγδάλι με σπορέλαιο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρουν σκούρο ξανθό χρώμα. Τότε προσθέτουμε το τριμμένο μηλο, τις σταφιδες, την σκόνη κανέλας και ανακατεύουμε ξανά. Αποσύρουμε από τη φωτιά να σταματήσει ο βρασμός καλά για μερικά λεπτά και με πολύ προσοχή με κουτάλα ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι μέσα στο μείγμα.

 

Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα με το χαλβά στην εστία και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει ωσότου να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.Τον αδειάζουμε στη φορμα όσο είναι ακόμη ζεστός,τον πιέζουμε να μην έχει κενά και τον αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει.Αφου κρυώσει καλά ξεφορμάρουμε σε πιατέλα πασπαλίζουμε με μπόλικη κανελα !!!

 

 

 

https://tinyurl.com/3cmw3897

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *