Χαλβάς χωρίς ζάχαρη με μήλο, από τον Πέτρο Μαούνατζη!
Ένας χαλβάς που εγκλωβίζει όλα τα αρώματα του χειμώνα … κανέλα , μήλο και μέλι ένας υπέροχος συνδυασμός που κάνουν αυτόν το χαλβά μοναδικό , φυσικά η ευτυχία σου θα μεγαλώσει όταν θα σου πω ότι δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη !
Παραδοσιακή συνταγή με μια πινελιά που θα σε κάνει να παραμιλάς !!! Γεύσεις δεμένες μεταξύ τους και απόλυτα γευστικές !
Το μήλο και οι σταφίδες σε συνδυασμό με την γλυκύτητα του μελιού δίνουν την γεύση που χρειάζεται χωρίς να σε γεμίζουν με περιττές θερμίδες, είναι τα αρώματα που αγαπώ και οι γεύσεις που με γεμίζουν χαρά και μου αλλάζουν την διάθεση….Ένας χαλβάς λοιπόν που θα σε μαγέψει με την γεύση και τα αρώματα του και θα σου χαρίσει καλή υγεία !Είμαι σίγουρος που θα τον φτιάξεις πολλές φορές !!!
Ένας χαλβάς που εγκλωβίζει όλα τα αρώματα του χειμώνα … κανέλα , μήλο και μέλι ένας υπέροχος συνδυασμός που κάνουν αυτόν το χαλβά μοναδικό , φυσικά η ευτυχία σου θα μεγαλώσει όταν θα σου πω ότι δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη !
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Παραδοσιακή συνταγή με μια πινελιά που θα σε κάνει να παραμιλάς !!! Γεύσεις δεμένες μεταξύ τους και απόλυτα γευστικές !
Το μήλο και οι σταφίδες σε συνδυασμό με την γλυκύτητα του μελιού δίνουν την γεύση που χρειάζεται χωρίς να σε γεμίζουν με περιττές θερμίδες, είναι τα αρώματα που αγαπώ και οι γεύσεις που με γεμίζουν χαρά και μου αλλάζουν την διάθεση….Ένας χαλβάς λοιπόν που θα σε μαγέψει με την γεύση και τα αρώματα του και θα σου χαρίσει καλή υγεία !Είμαι σίγουρος που θα τον φτιάξεις πολλές φορές !!!
Για το σιρόπι
Βάζουμε τo μέλι με το νερό τα ξυλάκια κανέλας σε μέτρια φωτιά & ανακατεύουμε να λιώσει το μέλι, βράζουμε για 5 λεπτά.
Σε βαθιά κατσαρόλα σωτάρουμε το σιμιγδάλι με σπορέλαιο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρουν σκούρο ξανθό χρώμα. Τότε προσθέτουμε το τριμμένο μηλο, τις σταφιδες, την σκόνη κανέλας και ανακατεύουμε ξανά. Αποσύρουμε από τη φωτιά να σταματήσει ο βρασμός καλά για μερικά λεπτά και με πολύ προσοχή με κουτάλα ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι μέσα στο μείγμα.
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα με το χαλβά στην εστία και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει ωσότου να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.Τον αδειάζουμε στη φορμα όσο είναι ακόμη ζεστός,τον πιέζουμε να μην έχει κενά και τον αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει.Αφου κρυώσει καλά ξεφορμάρουμε σε πιατέλα πασπαλίζουμε με μπόλικη κανελα !!!
Αφήστε μια απάντηση