Μηλόπιτες ατομικές από την Αρετή Βαρδάκα και το Bon appetit!
ΥΛΙΚΑ:
1 βιτάμ 250 γρμ. ή βούτυρο
1 γιαούρτι στραγγιστό 200 γρμ.
1 Farin-up 500 γρμ.
2-3 μήλα
3-4 κ.σ. ζάχαρη
1 κ,γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
1/2 κούπα καρύδια τριμμένα
ζάχαρη αχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ρίχνουμε το βούτυρο ή το βιτάμ, το γιαούρτι σε μια λεκάνη, τα δουλεύουμε να εσωματωθούν και προσθέτουμε το αλεύρι. Φτιάχνουμε μια ζύμη οχι πολύ σφιχτή. Την αφήνουμε σκεπασμένη για 1/2 ώρα να ξεκουραστεί.
Σ’αυτό το διάστημα ξύνουμε τα μήλα στο χοντρό μέρος της ξύστρας και τα ρίχνουμε σ’ενα τηγανάκι, το βάζουμε στην φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να στεγνώσει απο τα πολλά υγρά. Προσθέτουμε την ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο και στο τέλος τα καρύδια. Αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει.
Παίρνουμε κομματάκια ζύμης και τα ανοίγουμε στην παλάμη μας στρογγυλά φυλλαράκια, βάζουμε μια κουταλιά απο την γέμιση και τα κλείνουμε σαν στρογγυλές μπαλλίτσες. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να πάρουν ενα ωραίο χρώμα. Τ’αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη αχνη.
Αφήστε μια απάντηση