Μηλόπιτα με αφράτο παντεσπάνι, από την αγαπημένη μας Μπέττυ και το “Taste of life by Bettty”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

mhlopita dhmoy1

Υλικά:

6 αυγά χωρισμένα

5-6 μήλα ανάλογα με το μέγεθος

2 βανίλιες

1 κούπα αλεύρι

1 κ.σ. μπέικιν

220 γρ. λιωμένο βούτυρο (ή μαργαρίνη ή μισό-μισό)

1 κούπα ζάχαρη για τα μήλα

1 κούπα ζάχαρη για το παντεσπάνι

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Κανέλα για το σερβίρισμα

mhlopita dhmoy2mhlopita dhmoy3mhlopita dhmoy4mhlopita dhmoy5mhlopita dhmoy6mhlopita dhmoy7mhlopita dhmoy8mhlopita dhmoy9mhlopita dhmoy10mhlopita dhmoy11mhlopita dhmoy12mhlopita dhmoy13mhlopita dhmoy14mhlopita dhmoy15mhlopita dhmoy16mhlopita dhmoy17

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε με τον χοντρό τρίφτη σε ένα μπωλ. Προσθέτουμε τη μία κούπα ζάχαρη κι ανακατεύουμε.

Σε ένα ταψί 28εκ. ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο. Αδειάζουμε εκεί και το μείγμα του μήλου και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι φροντίζοντας να ισιώσουμε την επιφάνεια. Αφήνουμε το ταψί στην άκρη.

Χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια με σφιχτή μαρέγκα και το αφήνουμε κι αυτό στην άκρη.

Σε ένα μπωλ ανάμιξης ρίχνουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη (τη δεύτερη κούπα) και τη βανίλια και τα χτυπάμε με το μίξερ για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα χτυπάμε για λίγο μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Τότε προσθέτουμε λίγο-λίγο τη μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο μίγμα κάνοντας απαλές , κυκλικές κινήσεις με σπάτουλα. Αδειάζουμε το παντεσπάνι πάνω από τα μήλα και ψήνουμε τη μηλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 45 -50 λεπτά , μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να ξεκολλήσει ελαφρά το παντεσπάνι από τα τοιχώματα. Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε έτσι όπως είναι να κρυώσει εντελώς. Τότε με προσοχή την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα , διορθώνουμε αν χρειαστεί την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα. Κόβουμε σε κομμάτια κι απολαμβάνουμε. Συνδυάζεται άψογα με μια μπάλα παγωτό και σιρόπι καραμέλας.

Καλή επιτυχία.

https://tasteoflife.com.gr/index.php/en/synrages-me-zaxari/paradosiaka-glyka/1860-mhlopita-me-afrato-pantespani-anapodh-spong-cake?fb

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *