“Συνταγές με χαλβά – Τέσσερα γλυκά να τον απολαύσετε αλλιώς”, από το icookgreek.com!
FOOD STORIES | Ο χαλβάς είναι αναμφισβήτητα η γλυκιά γεύση των ημερών και μια απ’ τις πιο συνηθισμένες σκέψεις μας για το κλείσιμο των γευμάτων αυτής της εποχής. Εκτός από σερβιρισμένο σε φέτες, μπορείτε να αξιοποιήσετε το μακεδονικό χαλβά ή χαλβά του μπακάλη ως υλικό για απολαυστικά γλυκά και γλυκάκια, όπως αυτά που ακολουθούν.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Μακεδονικός χαλβάς (του μπακάλη) σε τρουφάκια. Με πορτοκάλι κι αμύγδαλο, με ινδοκάρυδο ή με σοκολάτα και καρύδι, όποιος κι αν είναι ο γαπημένος σας συνδυασμός μπορείτε να φτιάξετε λαχταριστά χαλβαδοτρουφάκια ως εξής: ανακατεύετε με το μίξερ 250 γρ. μακεδονικό χαλβά με 80 γρ. φρέσκο βούτυρο και τα έξτρα υλικά της επιλογής σας (ξύσμα ενός πορτοκαλιού και 30 γρ. αμύγδαλο εφιλέ ή 30 γρ. ινδική καρύδα ή 80 γρ. λιωμένη κουβερτούρα με 40 γρ. καρυδόψιχα τριμμένη). Βάζετε το μείγμα τυλιγμένο με μεμβράνη στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Πλάθετε μπαλάκια και τα περνάτε ανάλογα από τρούφα ή ινδοκάρυδο.
Μακεδονικός χαλβάς (του μπακάλη) μέσα σε παγωτό βανίλια. Θα χρειαστείτε 300 γρ. χαλβά για 2 κιλά παγωτό και 100 γρ. ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας ανάλατους -αν θέλετε χρησιμοποιείτε και σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας. Σε ένα άνετο μπολ που θα το έχετε παγώσει θα βάλετε στρώσεις του παγωτου εναλλάξ με στρώσεις χαλβά κομματισμένου, ξηρών καρπών και σιροπιού, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Το φυλάτε στην κατάψυξη μέχρι να το σερβίρετε.
Μακεδονικός χαλβάς (του μπακάλη) σαν κρέμα με σαντιγί. Δεν έχετε παρά να χτυπήσετε στο μπλέντερ 200 γρ. χαλβά μέχρι να γίνει κρέμα. Αν θέλετε προσθέτετε στην κρέμα και 200 γρ. ξηρά φρούτα, ψιλοκομμένα, μουλιασμένα σε αλκοόλ. Τη μοιράζετε σε ποτήρια ή μπολ. Χτυπάτε 200 γρ. κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, τη μοιράζετε πάνω απ’ τις χαλβαδοκρέμες και αφήνετε στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
Μακεδονικός χαλβάς (του μπακάλη) σε γρήγορο μιλφέιγ. Για ένα ταψάκι γρήγορο μιλφέιγ θα χρειαστείτε 250 γρ. χαλβά του μπακάλη (μακεδονικό), 200 γρ. κρέμα γάλακτος, 2 κουταλάκια του γλυκού λικέρ του καφέ και 1 πακέτο έτοιμα σφολιατίνια. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Πολτοποιείτε το χαλβά στο μπλέντερ. Ανακατεύετε το λιωμένο χαλβά με τη σαντιγί με ένα πιρούνι προσθέτοντας και το λικέρ.Στρώνετε το ταψάκι ή τη φόρμα με μια στρώση σφολιατίνια, απλώνετε τη μισή γέμιση, καλύπτετε με δεύτερη στρώση σφολιατίνια και τελειώνετε με την υπόλοιπη γέμιση. Αν θέλετε, πασπαλίζετε την επιφάνεια με τριμμένα σφολιατίνια.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Χαλβάς με ταχίνι, από τον Γιώργο Τσούλη!
Χαλβάς από ινδική καρύδα με μέλι και βανίλια, από τον Στέλιο Παρλιάρο !
Νηστίσιμος Χαλβάς τύπου Φαρσάλων, από την Αρτεμησία και το chefoulis.gr!
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με λικέρ μαστίχα, από την αγαπημένη Νικόλ Μαρίνου και το nicolscooking.gr!
Χαλβάς μανταρινάτος με καρύδα και στέβια της "L" από την Ελευθερία Μπουτζα και το "Μαγειρεύοντας με...
Νηστίσιμος Κορμός σοκολάτας με χαλβά, φουντούκια και σταφίδες, από την Ιωάννα Σταμούλου και το Olive...
Αφήστε μια απάντηση