Χαλβάς Φαρσάλων, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΜΕΡΙΔΕΣ:  8-10

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:  10Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:  30Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ:  3/5

 

ΥΛΙΚΑ

1 lt νερό

500 γρ. ζάχαρη και έξτρα 300 γραμμάρια

100 ml ηλιέλαιο

240 γρ. corn Flour

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

150 γρ. αμυγδαλόψιχα

½ κ.γ. κανέλα

¼ κ.γ. γαρύφαλλο

Ελαιόλαδο, για το πασπάλισμα του ταψιού

Ζάχαρη κρυσταλλική, για το σερβίρισμα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες  557   28%
ΒΑΖΑΛίπος   17.9g   26%
ΒΑΖΑKορεσμένα  1.6g   8%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες   4.8g   10%
ΒΑΖΑYδατάνθ.   101.7g  39%
ΒΑΖΑΣάκχαρα   80.8g  90%
ΒΑΖΑΑλάτι   0g   0.00%
ΒΑΖΑΙνες   3.6g  15%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Ξεκινάμε καβουρδίζοντας τα αμύγδαλα σε χαμηλή φωτιά για να μην καούν. Μόλις πάρουν χρώμα, σβήνουμε τη φωτιά, τα πασπαλίζουμε με κανέλα και γαρύφαλλο, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
2Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, 500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, το corn flour, το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί τελείως το corn flour.
3Στη συνέχεια βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και με μία ξύλινη κουτάλα ρίχνουμε σε δόσεις τα υπόλοιπα 300 γρ. ζάχαρης μέσα στην κατσαρόλα. Περιμένουμε η κάθε δόση ζάχαρης να καραμελώσει προτού ρίξουμε την επόμενη και προσέχουμε να ανακατεύουμε συνεχώς.
4Μόλις καραμελώσει όλη η ζάχαρη σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα από το γυάλινο μπολ με το νερό, τη ζάχαρη, το flour και το ηλιέλαιο μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα σε δόσεις σιγά σιγά με μία βαθιά κουτάλα ανακατεύοντας συνεχώς.
5Ανάβουμε ξανά τη φωτιά στο μέτριο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να μας πήξει τελείως το μείγμα.
6Μόλις αποκτήσει μεγάλη θερμοκρασία σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύομε λίγο ακόμα μέχρι να δέσει τελείως το μείγμα.
7Έπειτα ρίχνουμε τα αμύγδαλα μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε.
8Λαδώνουμε με ελαιόλαδο ένα τετράγωνο ταψί 20×20 και με μία σπάτουλα ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο ταψί, το απλώνουμε ομοιόμορφα και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει πάρα πολύ καλά.
9Αφού κρυώσει ο χαλβάς τον πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη κρυσταλλική την οποία καίμε με ένα καμινέτο για να καραμελώσει.
10Αφήνουμε να κρυώσει τελείως, κόβουμε και σερβίρουμε.
#tsoulotip: 1 : Προσοχή, για να μην καεί η καραμέλα πρέπει να ανακατεύετε συνεχώς.
2: Αν δεν έχουμε φλόγιστρο, αφού πασπαλίσουμε το χαλβά με τη ζάχαρη το ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να πάρει χρώμα και να καραμελώσει η ζάχαρη.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/halvas-farsalon
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *