Brownies με επικάλυψη χαλβά, από τον Λάμπρο Βακιάρο και το olivemagazine.gr!







Τα πιο λαχταριστά brownies που έχετε δοκιμάσει! Η επικάλυψη χαλβά τους δίνει ακόμη πιο τέλεια γεύση.
Μερίδες:για 1 ταψί 20×20εκ.
Χρόνος προετοιμασίας:20′
Χρόνος μαγειρέματος:15′
Έτοιμο σε:35′
Υλικά
- 1½ φλιτζάνι μαύρη σοκολάτα, σε κομμάτια
- ¼ φλιτζανιού + 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 αβγό
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουτ. γλυκού εσάνς βανίλιας
- ½ κουτ. γλυκού αλάτι
- ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη μαύρη
- ¾ φλιτζανιού βρώμη, αλεσμένη στο μούλτι σαν αλεύρι
- 200γρ. χαλβάς με μέλι, βιολογικός
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Σε μπεν μαρί λιώνετε την 1 φλιτζάνι σοκολάτα και στη συνέχεια προσθέτετε το λάδι και ανακατεύετε.
Σε άλλο μπολ βάζετε το γιαούρτι, τη βρώμη, τη ζάχαρη, το μπείκιν πάουντερ, το αλάτι, την εσάνς βανίλιας και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα στο μίγμα με το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος προσθέτετε το αβγό και την υπόλοιπη σοκολάτα και ανακατεύετε.
Στρώνετε ένα ταψί 20×20εκ. με ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Ισιώνετε με σπάτουλα σε ομοιόμορφο πάχος. Ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά.
Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει για τουλάχιστον 15 λεπτά.
Για την επικάλυψη χαλβά: Σε μπεν μαρί θρυμματίζετε τον χαλβά, προσθέτετε 2 κουτ. σούπας βραστό νερό και ανακατεύετε με κουτάλι μέχρι να λιώσει και να γίνει κρέμα. Σε περίπτωση που ο χαλβάς είναι σφιχτός προσθέτετε 1 κουτ. σούπας βραστό νερό ακόμη.
Απλώνετε την κρέμα χαλβά ομοιόμορφα πάνω από το brownies. Αν θέλετε, λιώνετε λίγη ακόμη σοκολάτα και με κουτάλι την απλώνετε στην επιφάνεια του χαλβά, δημιουργώντας αφηρημένες γραμμές.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Απίθανος χαλβάς με νηστίσιμη πραλίνα, από την οικογένεια Καρελάνη και το foodaholics.gr!
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με λικέρ μαστίχα, από την αγαπημένη Νικόλ Μαρίνου και το nicolscooking.gr!
Brookie-το Brownies Cookie, από την Ντίνα Νικολάου με διατροφικό σχόλιο του Dr. Δημήτρη Γρηγοράκη!
Πολύ γρήγορος και νόστιμος χαλβάς σε ένα σκεύος(VIDEO), από την οικογένεια Καρελάνη και το foodaholi...
Μπόμπα από χαλβά σοκολάτας με γέμιση κρέμας πορτοκαλιού, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly! !
Super Fudgy Keto Brownies, από την αγαπημένη Μika Kitrina και το Keto Kitchen Ninja!
Αφήστε μια απάντηση