To καλύτερο brownie σοκολάτας, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

Ένα από τα γλυκίσματα που θα λατρέψουν οι ορκισμένοι στη γοητεία της σοκολάτας!

Φανταστικό συνοδευτικό για το γάλα και τον καφέ που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια!

 

Υλικά:

  • 4 αυγά μεσαία
  • 1 πλάκα μαργαρίνη με βούτυρο
  • 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 140 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σκούρη + 80 γρ. επιπλέον ψιλοκομμένη ή σταγόνες σοκολάτας
  • 1 κάψουλα άρωμα βανίλιας
  • 1/3  κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
  • 40 γρ. κακάο κοσκινισμένο
  • 200+/- γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο

Όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου!

 

Ας το φτιάξουμε:

  • Στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο πολύ καλά να αφρατέψουν. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά (πρώτα περιμένουμε να ενωθεί το προηγούμενο αυγό για να ρίξουμε το επόμενο).
  • Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι το οποίο το έχουμε κοσκινίσει μαζί με το κακάο. Η μάζα θα μιάζει πιο σφιχτή από αυτή ενός κέικ.
  • Λιώνουμε την σκούρα σοκολάτα σε μπεν-μαρί κι αφήνουμε ελαφρώς να πέσει η θερμοκρασία της -ίσα ίσα να μην καίει. Την ενώνουμε με σπάτουλα μέσα στο βασικό μείγμα μας με απαλές κινήσεις με τη βοήθεια μιας μαρίζ. Έπειτα σκορπάμε στο μείγμα την ψιλοκομμένη σοκολάτα ή τις σταγόνες να φτάσουν παντού.
  • Παίρνουμε ένα ταψάκι μεσαίας διάστασης και το περνάμε καλά με βούτυρο.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το χτυπάμε 2 φορές στον πάγκο να σκάσουν οι φυσαλίδες αέρα. Δε θέλουμε μικρό και βαθύ ταψί καθώς το brownie δε θέλουμε να γίνεται φουσκωτό σαν κέικ γι’αυτό κιόλας δε βάζουμε και baking powder στη ζύμη. Σπάμε τη σοκολάτα γάλακτος σε μικρά τετράγωνα κομματάκια και τα βυθίζουμε απαλά στην επιφάνεια.
  • Ψήνουμε τo brownie σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα έως ότου δούμε ότι έχει κάνει ελαφριές ρωγμές η επιφάνεια κι έχει λιώσει η σοκολάτα από πάνω.
  • Βγάζουμε από το φούρνο κι αφήνουμε να τα καταλαγιάσει το γλυκό μας πρώτου το κόψουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
  • Το brownie αυτό τρώγεται πολύ ευχάριστα τόσο όσο είναι χλιαρό όσο και κρύο!

Καλή σας απόλαυση!

Σας φιλώ :*

Μαριφάνη

 

https://lixoudiesmarifanis.blogspot.com/2020/09/brownie.html?m=1&fb

 

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *