Brownies με λευκή σοκολάτα, από τον Γιώργο Τσούλη!







Πανεύκολα και γρήγορα brownies που θα σας λύσουν τα χέρια!
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 35Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1/5
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. λευκή σοκολάτα, χοντροκομμένη
140 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
150 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
50 γρ. αμύγδαλα, λευκά
3 αυγά, medium
Λευκή σοκολάτα, λιωμένη για το σερβίρισμα
Αμυγδαλόψιχα λευκή, καβουρδισμένη για το σερβίρισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Ρίχνουμε σε ένα μεταλλικό μπολ το βούτυρο, 100 γρ. λευκή σοκολάτα και τα λιώνουμε με τη μέθοδο μπεν μαρί.
2Μόλις είναι έτοιμη, αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει στην άκρη ελαφρώς.
3Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μπολ τη ζάχαρη, τα αυγά και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
4Ύστερα, προσθέτουμε την υπόλοιπη λευκή σοκολάτα, το αλεύρι, τα λευκά αμύγδαλα και ανακατεύουμε ξανά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
5Έπειτα, αδειάζουμε το μείγμα σε μία ορθογώνια αλευροβουτυρωμένη φόρμα διαστάσεων 25Χ25 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 25-30 λεπτά.
6Μόλις είναι έτοιμο, αφήνουμε το brownie να κρυώσει, το περιχύνουμε με τη λευκή σοκολάτα, το πασπαλίζουμε με την καβουρδισμένη αμυγδαλόψιχα, το κόβουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για να μη λιώσει η σοκολάτα.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Νηστίσιμο Brownie, από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και το ionsweets.gr!
Μους καρύδας με λευκή σοκολάτα, από τον Βαλάντη Γραβάνη και το ionsweets.gr!
Brownies με φουντούκι, από τον Γιώργο Τσούλη!
Brookie-το Brownies Cookie, από την Ντίνα Νικολάου με διατροφικό σχόλιο του Dr. Δημήτρη Γρηγοράκη!
Cheesecake brownies, από την Αργυρώ μας και το argiro.gr!
Cookies με λευκή σοκολάτα και cranberries, από την Μπέττυ μας και το "Taste of life by Betty"!
Αφήστε μια απάντηση