Brownies με λευκή σοκολάτα, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Πανεύκολα και γρήγορα brownies που θα σας λύσουν τα χέρια!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 35Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1/5

 

 

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. λευκή σοκολάτα, χοντροκομμένη

140 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

150 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

150 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

50 γρ. αμύγδαλα, λευκά

αυγά, medium

Λευκή σοκολάτα, λιωμένη για το σερβίρισμα

Αμυγδαλόψιχα λευκή, καβουρδισμένη για το σερβίρισμα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες:  518    26%
ΒΑΖΑΛίπος:  36.2g    52%
ΒΑΖΑKορεσμένα:  19.5g  98%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες:  9.3g  19%
ΒΑΖΑYδατάνθ.:   40.8g   16%
ΒΑΖΑΣάκχαρα:   20.3g   23%
ΒΑΖΑΑλάτι:    0.2g   3.33%
ΒΑΖΑΙνες:      1.8g    8%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Ρίχνουμε σε ένα μεταλλικό μπολ το βούτυρο, 100 γρ. λευκή σοκολάτα και τα λιώνουμε με τη μέθοδο μπεν μαρί.
2Μόλις είναι έτοιμη, αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει στην άκρη ελαφρώς.
3Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μπολ τη ζάχαρη, τα αυγά και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
4Ύστερα, προσθέτουμε την υπόλοιπη λευκή σοκολάτα, το αλεύρι, τα λευκά αμύγδαλα και ανακατεύουμε ξανά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
5Έπειτα, αδειάζουμε το μείγμα σε μία ορθογώνια αλευροβουτυρωμένη φόρμα διαστάσεων 25Χ25 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 25-30 λεπτά.
6Μόλις είναι έτοιμο, αφήνουμε το brownie να κρυώσει, το περιχύνουμε με τη λευκή σοκολάτα, το πασπαλίζουμε με την καβουρδισμένη αμυγδαλόψιχα, το κόβουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για να μη λιώσει η σοκολάτα.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/brownies-lefki-sokolataa
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *