Τούρτα brownie με επικάλυψη fudge πραλίνας φουντουκιού από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the tastes”!
Υλικά για 10 μερίδες
Για τη βάση brownie
(η αρχική συνταγή εδώ)
6 κουταλιές βούτυρο (χρησιμοποίησα benecol)
150 γραμμ. κουβερτούρα
1/4 φλιτζανιού κακάο
3/4 φλιτζανιού (80 γραμμ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι (170 γραμμ.) ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 βανιλίνες
Για το fudge πραλίνας φουντουκιού
(η αρχική συνταγή εδώ)
1 ζαχαρούχο γάλα (397 γραμμ.)
1 βανιλίνη
225 γραμμ. κουβερτούρα
1 φλιτζάνι nutella
3 κουταλιές βούτυρο
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς με αέρα και στρώνουμε με λαδόκολλα μια φόρμα-δαχτυλίδι με αποσπώμενο πάτο, διαμέτρου 20 εκ.
Βάζουμε την κουβερτούρα, το βούτυρο και το κακάο σε ένα μικρό κατσαρολάκι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγη ώρα ακόμα. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το σοκολατένιο μίγμα και εξακολουθούμε να ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Σε ένα μπολ ενώνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χαμηλώνουμε τη λειτουργία του μίξερ και σταδιακά προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού.
Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε τη βάση για 35′ περίπου. Ελέγχουμε αν το brownie είναι σωστά ψημένο βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο εσωτερικό του (αποφεύγουμε το κέντρο και τις άκρες). Πρέπει να βγαίνει σχεδόν στεγνή. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε για 15′ να κρυώσει.
Καθώς ψήνουμε το brownie ετοιμάζουμε παράλληλα το fudge. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε το fudge να κρυώσει για 15′ περίπου. Στη συνέχεια το αδειάζουμε πάνω από τη βάση. Αφήνουμε την τούρτα να κρυώσει εντελώς και να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια (είναι προτιμότερο να την ετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα). Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και κόβουμε την τούρτα σε μικρά κομμάτια.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
http://theonewithallthetastes.com/2012/04/brownie-fudge.html
Αφήστε μια απάντηση