Τούρτα brownie με επικάλυψη fudge πραλίνας φουντουκιού από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the tastes”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σύμφωνα με το σοφό Βικιλεξικό, τέλειος είναι αυτός που έχει φτάσει στην τελειότητα· ο ιδανικός, ο ολοκληρωμένος, ο χωρίς ελάττωμα, ο αψεγάδιαστος.

Αναρωτιέμαι αν το τέλειο μπορεί να γίνει τελειότερο… Δοκιμάζοντας αυτή την τούρτα με βάση από brownie και επικάλυψη από πλούσιο fudge πραλίνας φουντουκιού, σκέφτομαι ότι ίσως και να γίνεται… Μαγειρικά διλήμματα τα αγαπημένα! Μας ταλαιπωρούν, μας εξιτάρουν και ενίοτε προάγουν τη δημιουργική μας διάθεση σε νέα, ακόμα πιο λαχταριστά επίπεδα! Αρκεί να τα δούμε σαν πρόκληση και όχι σαν συμβιβασμό…

Ένα τέτοιο δίλημμα στάθηκε η αφορμή για να δημιουργηθεί αυτό το γλυκό. Απλό σε εμφάνιση, εύκολο στην παρασκευή, κομψό, ιδιαίτερα απολαυστικό και απόλυτα υπεύθυνο για τη δημιουργία επικίνδυνα έντονων συναισθημάτων ευφορίας.

Όλα ξεκίνησαν από την επιθυμία μου να φτιάξω ένα fullextra σοκολατένιο επιδόρπιο. Αυτή με τη σειρά της με οδήγησε στις εξής 2 επιλογές: ζουμερό brownie που σχεδόν λιώνει στο στόμα ή βελούδινο fudge με πραλίνα φουντουκιού. Δύσκολα τα πράγματα… έχοντας βαθιά επίγνωση του πόσο περίεργος άνθρωπος είμαι (ναι ναι είμαι και ειδικά όταν πρόκειται να πάρω μια απόφαση γίνομαι κουραστική και ενίοτε ανυπόφορη), ήξερα πάρα πολύ καλά πως όποιο γλυκό και αν επέλεγα να φτιάξω, όσο υπέροχο και αν ήταν δεν θα το ευχαριστιόμουν τελικά… αναπόφευκτα θα σκεφτόμουν το άλλο, αυτό που έμεινε στα προσεχώς να με περιμένει. Όχι, δεν μπορούσα να διαλέξω… Εσείς θα μπορούσατε;

Για καλή μου τύχη σκέφτηκα ότι μερικές φορές έχουμε το δικαίωμα να τα θέλουμε όλα δικά μας, να τα διεκδικούμε και τελικά -γιατί όχι;- να τα παίρνουμε! Ειδικά όταν δεν γίνεται κανένα κακό εις βάρος κάποιου και όλοι βγαίνουν ωφελημένοι (αγνοούμε τις θερμίδες ασφαλώς) και ικανοποιημένοι, ίσως τελικά το προαναφερθέν δίλημμα να μην έχει λόγο να υφίσταται. Μ’ αρέσει αυτό!

Πόσο τέλειο θα ήταν λοιπόν αν αυτά τα 2 τέλεια γλυκάκια συνδυάζονταν σε ένα;

Τέλειο + τέλειο = τελειότερο! Να πώς γίνεται τελικά!

Δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ πομπώδεις τίτλους και χαρακτηρισμούς, αλλά πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ καταλληλότερη λέξη για να περιγράψω αυτή την τούρτα. Τούρτα με βάση brownie και επικάλυψη από fudge πραλίνας φουντουκιού… όχι πείτε μου, πώς θα τη χαρακτηρίζατε;

Υλικά για 10 μερίδες
Για τη βάση brownie
(η αρχική συνταγή εδώ)
6 κουταλιές βούτυρο (χρησιμοποίησα benecol)
150 γραμμ. κουβερτούρα
1/4 φλιτζανιού κακάο
3/4 φλιτζανιού (80 γραμμ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι (170 γραμμ.) ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 βανιλίνες

Για το fudge πραλίνας φουντουκιού
(η αρχική συνταγή εδώ)
1 ζαχαρούχο γάλα (397 γραμμ.)
1 βανιλίνη
225 γραμμ. κουβερτούρα
1 φλιτζάνι nutella
3 κουταλιές βούτυρο

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς με αέρα και στρώνουμε με λαδόκολλα μια φόρμα-δαχτυλίδι με αποσπώμενο πάτο, διαμέτρου 20 εκ.
Βάζουμε την κουβερτούρα, το βούτυρο και το κακάο σε ένα μικρό κατσαρολάκι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγη ώρα ακόμα. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το σοκολατένιο μίγμα και εξακολουθούμε να ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Σε ένα μπολ ενώνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χαμηλώνουμε τη λειτουργία του μίξερ και σταδιακά προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού.
Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε τη βάση για 35′ περίπου. Ελέγχουμε αν το brownie είναι σωστά ψημένο βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο εσωτερικό του (αποφεύγουμε το κέντρο και τις άκρες). Πρέπει να βγαίνει σχεδόν στεγνή. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε για 15′ να κρυώσει.
Καθώς ψήνουμε το brownie ετοιμάζουμε παράλληλα το fudge. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε το fudge να κρυώσει για 15′ περίπου. Στη συνέχεια το αδειάζουμε πάνω από τη βάση. Αφήνουμε την τούρτα να κρυώσει εντελώς και να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια (είναι προτιμότερο να την ετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα). Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και κόβουμε την τούρτα σε μικρά κομμάτια.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

http://theonewithallthetastes.com/2012/04/brownie-fudge.html

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *