Σοκολατένια τούρτα με KIT-KAT , Φράουλες και Βουτυρόκρεμα σοκολάτας από τις “Γλυκές Τρέλες” !







Υλικά
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Φράουλες 500 γρ
Κουβερτούρα
ΚΙΤ ΚΑΤ
σοκολατένιο κεικ , συνταγή στο: http://glykestreles.blogspot.gr/2013/02/blog-post_16.html
Βουτυρόκρεμα σοκολάτας -( συνταγή παρακάτω )
Οδηγίες
Ψήνουμε το κέικ σύμφωνα με τις οδηγίες.
Ανάλογα με την τούρτα μέγεθος που θέλετε, θα ένα ή 2 κει ανάλογα. Βάλτε το κέικ να ψήνεται και ετοιμάστε την βουτυρόκρεμα. Τοποθετείστε στο ψυγείο να παγώσει. Ετοιμάστε την κουβερτούρα. Βάλτε την κουβερτούρα σε μπαιν-μαρι και λιώστε την ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
Αφού ψηθεί το κέικ αφήστε να κρυώσει τελείως και καλύψτε το με την παγωμένη βουτυροκρεμα σοκολάτας. Τότε αρχίστε την τοποθέτηση των Kats Kit γύρω από αυτό. Δεν υπάρχει πραγματικά κανένα τέχνασμα σε αυτό. Χρειαζόμουν 11/2 σακούλες για το δικό μου. Έτσι, μπορεί να χρειαστεί περισσότερα ή λιγότερα ανάλογα με την τούρτα!
Τοποθετήστε επίσης μια σειρά από buttercream στην κορυφή των Kats Kit για να δώσει μια πιο τέλεια εμφάνιση. Τότε ολοκληρώνεται το κέικ με φράουλες βουτηγμένες στην σοκολάτα Απλώς βυθίστε τις φράουλες στην λιωμένη κουβερτούρα και τοποθετήστε τα στην τούρτα. Δουλεύουμε από έξω προς τα μέσα για να πάρει τις φράουλες στο ανάχωμα επάνω στην κορυφή .Κάνουμε λοιπόν ένα «λόφο» του πάγου..
πηγή από http://bubblynaturecreations.com/2013/01/chocolate-strawberry-cake.html
πηγή από http://www.foodnetwork.com/recipes/chocolate-buttercream-frosting-recipe.html
Βουτυρόκρεμα σοκολάτας
Υλικά
500 γρ κουβερτούρα
340 γρ σοκολάτα γάλακτος
3/4 φλιτζανιού ασπράδια αυγών (4 έως 5 εξαιρετικά μεγάλα αυγά), σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1/4 κ.γ κρέμα ταρτάρ
3/4 κ.γ αλάτι
680 γρ ανάλατο βούτυρο , σε θερμοκρασία δωματίου
3 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
3 κ.γ σκόνη στιγμιαίου εσπρέσο, διαλυμένο σε 1 1/2 κ.γ νερό
Οδηγίες
Κόβουμε τις σοκολάτες και τις βάζουμε σε μπαιν μαρι Ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν και αφήνετε μέχρι να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Ανακατέψτε τα ασπράδια, ζάχαρη cream tartar , και το αλάτι στο μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ και χτυπήστε ελαφρά. Τοποθετήστε το μπολ ασπράδια αυγών πάνω από την κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και ανακατεύετε τα ασπράδια μέχρι να είναι ζεστό στην αφή, περίπου 5 λεπτά. Επιστρέψτε το μπολ στο μίξερ και χτυπήστε σε υψηλή ταχύτητα για 5 λεπτά, ή έως ότου ηχούμε μια μαρέγκα .
Προσθέστε το βούτυρο, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά ενώ συνεχίζεται να χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα. Ξύστε κάτω από το μπολ, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, βανίλια, espresso ,και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ή μέχρι η σοκολάτα είναι εντελώς αναμεμειγμένη μέσα .Εάν η βουτυρόκρεμα φαίνεται πολύ μαλακή αφήστε την να κρυώσει.
http://glykestreles.blogspot.gr/2013/09/kit-kats.html











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Τούρτα ψυγείου σε φωλιά από Caprice, από το syntages.papadopoulou.gr και το sintayes.gr!
Σοκολατένια τούρτα ψυγείου με μπισκότα και φουντούκια (Video), από το sintayes.gr!
Τούρτα σοκολάτα φράουλα από το Chefoulis.gr !
Τούρτα πραλίνα "αφρός", από την Σόφη Τσιώπου και τις "Λιχουδιές της Σόφης"!
Love cake, από τον Γιώργο Τσούλη!
Τούρτα ριγωτή από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις Γλυκές Αλχημείες" !
Αφήστε μια απάντηση