Σοκολατένια τούρτα με KIT-KAT , Φράουλες και Βουτυρόκρεμα σοκολάτας από τις “Γλυκές Τρέλες” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Φράουλες  500 γρ

Κουβερτούρα

ΚΙΤ ΚΑΤ

σοκολατένιο κεικ , συνταγή στο:  http://glykestreles.blogspot.gr/2013/02/blog-post_16.html

Βουτυρόκρεμα σοκολάτας -( συνταγή παρακάτω )


Οδηγίες

Ψήνουμε το κέικ σύμφωνα με τις οδηγίες.

Ανάλογα με την τούρτα μέγεθος που θέλετε, θα ένα ή 2 κει ανάλογα. Βάλτε το κέικ να ψήνεται και ετοιμάστε την βουτυρόκρεμα. Τοποθετείστε στο ψυγείο να παγώσει. Ετοιμάστε την κουβερτούρα. Βάλτε την κουβερτούρα σε μπαιν-μαρι και λιώστε την ή  στον φούρνο μικροκυμάτων.

Αφού ψηθεί το κέικ αφήστε να κρυώσει τελείως και καλύψτε το με την παγωμένη βουτυροκρεμα σοκολάτας. Τότε αρχίστε την τοποθέτηση των Kats Kit γύρω από αυτό. Δεν υπάρχει πραγματικά κανένα τέχνασμα σε αυτό. Χρειαζόμουν 11/2 σακούλες για το δικό μου. Έτσι, μπορεί να χρειαστεί περισσότερα ή λιγότερα ανάλογα με την τούρτα!

Τοποθετήστε επίσης μια σειρά από buttercream στην κορυφή των Kats Kit για να δώσει μια πιο τέλεια εμφάνιση. Τότε ολοκληρώνεται το κέικ με φράουλες  βουτηγμένες στην σοκολάτα Απλώς βυθίστε τις φράουλες στην λιωμένη κουβερτούρα και  τοποθετήστε τα  στην τούρτα. Δουλεύουμε από έξω προς τα μέσα για να πάρει τις φράουλες στο ανάχωμα επάνω στην κορυφή .Κάνουμε λοιπόν ένα «λόφο» του πάγου..

πηγή από http://bubblynaturecreations.com/2013/01/chocolate-strawberry-cake.html

 πηγή από http://www.foodnetwork.com/recipes/chocolate-buttercream-frosting-recipe.html

Βουτυρόκρεμα σοκολάτας

 

Υλικά

500 γρ κουβερτούρα

340 γρ σοκολάτα γάλακτος

3/4 φλιτζανιού ασπράδια αυγών  (4 έως 5 εξαιρετικά μεγάλα αυγά), σε θερμοκρασία δωματίου

1 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

1/4 κ.γ κρέμα ταρτάρ

3/4 κ.γ αλάτι

680 γρ ανάλατο βούτυρο , σε θερμοκρασία δωματίου

3 κ.γ  εκχύλισμα βανίλιας

3 κ.γ σκόνη στιγμιαίου εσπρέσο, διαλυμένο σε 1 1/2 κ.γ νερό

Οδηγίες

Κόβουμε τις σοκολάτες και τις βάζουμε σε μπαιν μαρι Ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν και αφήνετε μέχρι να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Ανακατέψτε τα ασπράδια, ζάχαρη cream  tartar , και το αλάτι στο μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ και χτυπήστε ελαφρά. Τοποθετήστε το μπολ ασπράδια αυγών πάνω από την κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και ανακατεύετε τα ασπράδια μέχρι να είναι ζεστό στην αφή, περίπου 5 λεπτά. Επιστρέψτε το μπολ στο μίξερ και χτυπήστε σε υψηλή ταχύτητα για 5 λεπτά, ή έως ότου ηχούμε μια  μαρέγκα .

Προσθέστε το βούτυρο, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά ενώ συνεχίζεται να χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα. Ξύστε κάτω από το μπολ, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, βανίλια, espresso ,και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ή μέχρι η σοκολάτα είναι εντελώς αναμεμειγμένη μέσα  .Εάν η  βουτυρόκρεμα φαίνεται πολύ μαλακή αφήστε την  να κρυώσει.


http://glykestreles.blogspot.gr/2013/09/kit-kats.html

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *