Τι θα έλεγες για μια τούρτα φουλ σοκολατένια, χωρίς βούτυρο, αυγά, γάλα και ζάχαρη δεν χρειάζεσαι ούτε μίξερ. Θα την φτιάχνεις συνέχεια και όχι μόνο στις νηστείες. Μια πολύ καλή λύση για εσένα που δεν τρώει το παιδάκι σου ζάχαρη, ακόμα και για εσένα που κάνεις διατροφή.
Έλα στην κουζίνα μου να φτιάξουμε μαζί Νηστίσιμη Τούρτα Σοκολάτας, να δεις πόσο εύκολη είναι.
Δεν της λείπει τίποτα και δεν καταλαβαίνεις ότι είναι νηστήσιμη και vegan !
Εργαλεία
- Μαρίζ
- Μπολ
- Πινέλο Σιλικόνης
- Σύρμα
- Ταψί 20 εκ. (3 τεμάχια)
Υλικά
Για το κέικ
- 400 γρ Γαλλικό Καφέ (ή ζεστό νερό)
- 375 γρ Αλεύρι Κούλα (για όλες τις χρήσεις)
- 300 γρ Ζάχαρη Καρύδας
- 180 γρ Ηλιέλαιο
- 65 γρ Κακάο
- 15 γρ Μηλόξυδο
- 7 γρ Σόδα Φαγητού
- 5 γρ Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
- 5 γρ Αλάτι Μεσολογγίου
Για το γλάσο
- 400 γρ Κουβερτούρα
- 400 γρ Γάλα Αμυγδάλου
- 5 γρ Ηλιέλαιο
- 5 γρ Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
Οδηγίες
Για το κέικ
- Βάζεις σε ένα μπολ το αλεύρι, την σόδα, το αλάτι και τη ζάχαρη καρύδας και ανακατεύεις.
- Σε άλλο μπολ βάζεις τον καφέ με το κακάο και τα ανακατεύεις, προσθέτεις το ηλιέλαιο, τη βανίλια, το ξύδι τα ανακατεύεις και προσθέτεις σιγά σιγά και το αλεύρι.
Μοιράζεις το μείγμα σε 3 ταψιά λαδωμένα και με λαδόκολλα, ψήνεις στους 175 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 30 λεπτά περίπου. Ανάλογα τον φούρνο σου και πως ψήνει ελέγχεις με οδοντογλυφίδα αν ψήθηκαν.
Για το γλάσο
- Βάζεις σε κατσαρόλα το γάλα και μόλις πάρει βράση, κατεβάζεις από τη φωτιά.
- Σε ένα μπολ σπας την κουβερτούρα σε κομμάτια και προσθέτεις το ζεστό γάλα.
- Σκεπάζεις το μπολ και αφήνεις 5 λεπτά, ανακατεύεις και τέλος προσθέτεις τη βανίλια και το ηλιέλαιο.
Για τελείωμα
- Μόλις κρυώσουν τα κέικ και το γλάσο, βάζεις ενδιάμεσα στα κέικ και επάνω γλάσο και αφήνεις την τούρτα να κρυώσει τελείως.
Έξυπνα Μυστικά…
Καλή επιτυχία περιμένω τις φωτογραφίες και τα σχόλια σου !!
Θερμίδες: 661.05kcal | Υδατάνθρακες: 77.13g | Πρωτεΐνη: 8.51g | Λιπαρά: 37.3g | Κορεσμένα Λιπαρά: 12.2g | Φυτικές Ίνες: 7.65g | Σάκχαρα: 29.55g
Αφήστε μια απάντηση