Μαλακά cookies που λιώνουν στο στόμα με ελαιόλαδο και ζάχαρη καρύδας.
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
- Μπολ
- Αυγοδάρτης
- Ταψί
- Αντικολλητικό χαρτί
- Αεροστεγές γυάλινο βάζο
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
ΥΛΙΚΑ
- 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κούπα ή 105 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κούπα ή 170 γρ. ζάχαρη καρύδας
- 1 αυγό (μεσαίο)
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν
- 60 γρ. σοκολάτα (κομμένη σε μικρά κομμάτια)
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο με έναν αυγοδάρτη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το αυγό με ένα πιρούνι για να αφρατέψει και το προσθέτουμε στο μίγμα της ζάχαρης.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός της σοκολάτας και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας στο μίγμα.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
- Πιάνουμε μία μικρή ποσότητα από το μίγμα με το χέρι στο μέγεθος καρυδιού και την τοποθετούμε στο ταψί (θα απλώσει στο ψήσιμο).
- Ψήνουμε τα cookies στον φούρνο, στους 160 βαθμούς, στον αέρα, για 20-25 λεπτά.
- Μόλις τα cookies ροδίσουν στις άκρες είναι έτοιμα. Δε θέλουν πολύ ψήσιμο γιατι σκληραίνουν.
- Διατηρούνται σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς για 1 εβδομάδα.
- ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Βγαίνουν 15 cookies.
Αφήστε μια απάντηση