Cookies βουτύρου με μπαχαρικά σοκολάτα σταφίδα και καρύδι, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!







Τραγανά cookies με βουτυράτη γεύση και πολύ αρωματικά που κρύβουν σε κάθε μπουκιά μικρές εκπλήξεις. Πότε ένα κομματάκι σοκολάτα, πότε λίγο καρύδι, πότε μια σταφίδα. Δεν ξέρω να σας πω με σιγουριά αν αυτά συνοδεύουν καλά έναν καφέ κι ένα τσάι ή αν ο καφές και το τσάι συνοδεύουν καλά εκείνα. Δοκιμάστε τα έτσι κι αλλιώς…
Υλικά για 45 κομμάτια
- 250γρ. βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 150γρ. ζάχαρη καστανή
- 2 αβγά
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- ¼ κουτ. γλυκού γαρίφαλο
- ½ κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
- ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 375γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. γλυκού κοφτό σόδα
- 125γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη με το μαχαίρι πάνω σε επιφάνεια κοπής
- 75γρ. μαύρη κορινθιακή σταφίδα
- 75γρ. καρύδια κοπανισμένα
Εκτέλεση
- Χτυπάτε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτετε σταδιακά τα αβγά. Όταν ενσωματωθούν ρίχνετε τα μπαχαρικά και μετά το αλεύρι σε δόσεις μέχρι να το πάρει όλο.
- Σταματάτε το μίξερ και ρίχνετε, τη σοκολάτα, τα καρύδια και τις σταφίδες. Ζυμώνετε με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθούν κι αυτά στη ζύμη.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC και στρώνετε με χαρτί ψησίματος 2 ρηχά ταψιά. Παίρνετε μικρές ποσότητες ζύμης και πλάθετε μπαλίτσες σε μέγεθος μικρού καρυδιού. Τα πατάτε λίγο να πλατύνουν και τα αραδιάζετε στο ταψί αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους γιατί τα κούκις θα φουσκώσουν και θα πλατύνουν στο ψήσιμο.
- Ψήνετε τα κούκις για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα χωρίς να ροδοκοκκινίσουν. Τα ξεφουρνίζετε κι αφήνετε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Ben’s cookies, από τον Πέτρο Συρίγο!
Αφράτα Cookies γεμιστά με κρέμα από Φυστικοβούτυρο Χαΐτογλου!
Soft cookies σοκολάτας και όλα τα μυστικά για υπέροχα soft cookies, από την Αργυρώ μας!
Cookies πορτοκαλιού χωρίς ζάχαρη, vegetarian, (VIDEO), από την οικογένεια Καρελάνη και το foodaholic...
Μαλακά νηστίσιμα cookies, από την Σοφία Τσιώπου!
Banana bread cookies με σταγόνες σοκολάτας ΙON, από την Αριάδνη Πούλιου και το ionsweets.gr!
Αφήστε μια απάντηση