Κετογονική Διατροφή: Μπισκότα μαρέγκας με φουντούκι, γεμιστά με κρεμώδη ganache, από την αγαπημένη, εκπληκτική Μίκα Κιτρίνα και το ketokitchenninja.com!

Μου άρεσαν πάντα τα τραγανά μπισκότα, και αφού έκανα την πάβλοβα, σκέφτηκα να κάνω μπισκότα από μαρέγκα.

Τα γέμισα με την αγαπημένη μου βερσιόν της ganache, που περιέχει και κρόκους. Λόγω της λεκιθίνης που περιέχουν αυτοί, γίνεται έξτρα κρεμώδης και λαστιχωτή.

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε τι εννοώ!

Το ωραίο είναι ότι δεν μαλακώνουν τα μπισκότα με αυτή τη γέμιση και κρατάνε μια χαρά έξω από το ψυγείο.

…και βέβαια, ως έξτρα μπόνους, γίνεται και χωρίς γαλακτοκομικά! YEAH BABY!

Βγάζει 50 μπισκότα, 25 γεμιστά δηλαδή!

Course cookies, Dessert

Cuisine International

Prep Time 20 minutes

Cook Time 1 hour 30 minutes

cooling time 5 hours

Total Time 6 hours 50 minutes

Servings 25 double cookies

Ingredients

Μπισκότα μαρέγκας με φουντούκια αλμυρά τριμμένα

  • 1 δόση μαρέγκα για πάβλοβα το λινκ της συνταγής στο τέλος αυτής
  • 130 γρ φουντούκια ψημένα τριμμένα σε αλεύρι
  • 2 γρ αλάτι

Κρεμώδης ganache με κρόκους

  • 150 γρ σοκολάτα 91%
  • 25 γρ βούτυρο ή λάδι καρύδας
  • 100 γρ κρέμα γάλακτος ή κρέμα καρύδας
  • 2 κρόκοι δε βάζω γραμμάρια, δεν έχει μεγάλη σημασία εδώ
  • 30 γρ στέβια-ερυθριτόλη 1:1 Προαιρετικά, θα έκανα πρώτα τη ganache, θα δοκίμαζα, και θα έβαζα γλυκαντικό σε άχνη για να λιώσει.
  • λίγο αλάτι στις άκρες των δαχτύλων.

Instructions

Μπισκότα μαρέγκας με φουντούκια αλμυρά τριμμένα

  1. Ακολουθείτε την συνταγή για την πάβλοβα ακριβώς, και την προθέρμανση του φούρνου, μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.

  2. Προσθέτετε τα τριμμένα φουντούκια και το αλάτι.

  3. Ανακατεύετε απαλά το μείγμα.

  4. Με ένα κουτάλι, σχηματίζετε 50 μπισκότα σε λαδόκολλα.

  5. Όπως λέει και στην άλλη συνταγή της πάβλοβας, μόλις βάλετε τα μπισκότα στο φούρνο, χαμηλώνετε την θερμοκρασία στος 100 βαθμούς Κελσίου, αέρα, και ψήνετε για 1,5 ώρες μόνο σε αυτή τη συνταγή.

  6. Σβήστε το φούρνο, και αφήστε τα μπισκότα εκεί, μέχρι να κρύωσει ο φούρνος και να είναι σούπερ τραγανά.

Κρεμώδης ganache με κρόκους

  1. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος ή καρύδας με το βούτυρο ή λάδι καρύδας.

  2. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτετε την σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια και σβήνετε το μάτι της κουζίνας.

    Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

  3. Δοκιμάστε το μείγμα και αν το θέλετε πιο γλυκό, προσθέστε το γλυκαντικό.

  4. Προσθέστε τους κρόκους και ανακατέψτε.

  5. Βάλτε τη ganache στο ψυγείο μέχρι να γίνουν τα μπισκότα.

  6. Η υφή της γίνεται λαστιχωτή όσο κρυώνει.

  7. Ενώστε δυο μπισκότα με λίγη ganache ανάμεσα για το τέλειο γεμιστό μπισκότο!

  8. Παραμένουν τραγανά, και η ganache θυμίζει νουτέλα στην υφή.

Recipe Video

Notes

Μάκρος για όλη την δόση των μπισκότων, 50 κομμάτια: 903.8 θερμίδες, πρωτεΐνη 26.5 γρ, λίπος 79 γρ, ίνες 12.6 γρ, νετ υδατάνθρακες 9.1 γρ.

Μάκρος για όλη τη δόση της ganache με βούτυρο και κρέμα γάλακτος: 1547 θερμίδες, πρωτεΐνη 23 γρ, λίπος 150 γρ, ίνες 15 γρ, νετ υδατάνθρακες 15 γρ.

Βέβαια εδώ αλλάζουν τα μάκρος ανάλογα με τη σοκολάτα και γενικά, με κρέμα καρύδας έχει τόσες πολλές μάρκες που μου είναι αδύνατο να βγάλω σωστά μάκρος.

Η συνταγή της πάβλοβας εδώ!



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *