Κετογονική Διατροφή: Μπισκότα μαρέγκας με φουντούκι, γεμιστά με κρεμώδη ganache, από την αγαπημένη, εκπληκτική Μίκα Κιτρίνα και το ketokitchenninja.com!
Μου άρεσαν πάντα τα τραγανά μπισκότα, και αφού έκανα την πάβλοβα, σκέφτηκα να κάνω μπισκότα από μαρέγκα.
Τα γέμισα με την αγαπημένη μου βερσιόν της ganache, που περιέχει και κρόκους. Λόγω της λεκιθίνης που περιέχουν αυτοί, γίνεται έξτρα κρεμώδης και λαστιχωτή.
Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε τι εννοώ!
Το ωραίο είναι ότι δεν μαλακώνουν τα μπισκότα με αυτή τη γέμιση και κρατάνε μια χαρά έξω από το ψυγείο.
…και βέβαια, ως έξτρα μπόνους, γίνεται και χωρίς γαλακτοκομικά! YEAH BABY!
Βγάζει 50 μπισκότα, 25 γεμιστά δηλαδή!
Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
cooling time 5 hours
Total Time 6 hours 50 minutes
Servings 25 double cookies
Ingredients
Μπισκότα μαρέγκας με φουντούκια αλμυρά τριμμένα
- 1 δόση μαρέγκα για πάβλοβα το λινκ της συνταγής στο τέλος αυτής
- 130 γρ φουντούκια ψημένα τριμμένα σε αλεύρι
- 2 γρ αλάτι
Κρεμώδης ganache με κρόκους
- 150 γρ σοκολάτα 91%
- 25 γρ βούτυρο ή λάδι καρύδας
- 100 γρ κρέμα γάλακτος ή κρέμα καρύδας
- 2 κρόκοι δε βάζω γραμμάρια, δεν έχει μεγάλη σημασία εδώ
- 30 γρ στέβια-ερυθριτόλη 1:1 Προαιρετικά, θα έκανα πρώτα τη ganache, θα δοκίμαζα, και θα έβαζα γλυκαντικό σε άχνη για να λιώσει.
- λίγο αλάτι στις άκρες των δαχτύλων.
Instructions
Μπισκότα μαρέγκας με φουντούκια αλμυρά τριμμένα
Ακολουθείτε την συνταγή για την πάβλοβα ακριβώς, και την προθέρμανση του φούρνου, μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
Προσθέτετε τα τριμμένα φουντούκια και το αλάτι.
Ανακατεύετε απαλά το μείγμα.
Με ένα κουτάλι, σχηματίζετε 50 μπισκότα σε λαδόκολλα.
Όπως λέει και στην άλλη συνταγή της πάβλοβας, μόλις βάλετε τα μπισκότα στο φούρνο, χαμηλώνετε την θερμοκρασία στος 100 βαθμούς Κελσίου, αέρα, και ψήνετε για 1,5 ώρες μόνο σε αυτή τη συνταγή.
Σβήστε το φούρνο, και αφήστε τα μπισκότα εκεί, μέχρι να κρύωσει ο φούρνος και να είναι σούπερ τραγανά.
Κρεμώδης ganache με κρόκους
Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος ή καρύδας με το βούτυρο ή λάδι καρύδας.
Μόλις ζεσταθεί, προσθέτετε την σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια και σβήνετε το μάτι της κουζίνας.
Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Δοκιμάστε το μείγμα και αν το θέλετε πιο γλυκό, προσθέστε το γλυκαντικό.
Προσθέστε τους κρόκους και ανακατέψτε.
Βάλτε τη ganache στο ψυγείο μέχρι να γίνουν τα μπισκότα.
Η υφή της γίνεται λαστιχωτή όσο κρυώνει.
Ενώστε δυο μπισκότα με λίγη ganache ανάμεσα για το τέλειο γεμιστό μπισκότο!
Παραμένουν τραγανά, και η ganache θυμίζει νουτέλα στην υφή.
Αφήστε μια απάντηση