Brownies με μους σοκολάτας και ράσμπερι, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Πεντανόστιμα σοκολατένια μπράουνις με μους σοκολάτας και ράσμπερι από τον Σεφ Γιώργο Τσούλη. Το τέλειο γλυκό!
ΜΕΡΙΔΕΣ  7
ΑΝΑΜΟΝΗ 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ  2/5

Υλικά

Για τα μπράουνις

110 γρ. βούτυρο, λιωμένο

200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

2 αυγά, μεσαία

60 γρ. κακάο

50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ

1 πρέζα αλάτι

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

 

Για την μους σοκολάτας

230 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

400 ml κρέμα γάλακτος

180 γρ. ράσμπερι

3 κ.σ. κακάο

80 ml ζεστό νερό

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 πρέζα αλάτι

Για το σερβίρισμα 

Σαντιγί

Μετατροπέας Υλικών
Διατροφική Αξία
ανά μερίδα / τεμάχιο
  • ΘΕΡΜΙΔΕΣ
    616kcal
    31%
  • ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
    5.9g
    12%
  • ΥΔΑΤΑΘΡΑΝΚΕΣ
    56.8g
    22%
  • ΣΑΚΧΑΡΑ
    41.4g
    46%
  • ΛΙΠΟΣ
    43.2g
    62%
  • ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ
    28.2g
    141%
  • ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ
    5.8g
    24%
  • ΑΛΑΤΙ
    0.16g
    2.667%
*Οι ποσοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Οι ημερήσιες τιμές σας μπορεί να είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Disclaimer: Όλες οι πληροφορίες και τα εργαλεία που παρουσιάζονται και γράφονται σε αυτόν τον ιστότοπο προορίζονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες ή ερωτήσεις σχετικά με την υγεία σας, συμβουλευτείτε έναν γιατρό ή άλλο επαγγελματία υγείας.

Εκτέλεση

1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C, στον αέρα.
2
Για τα μπράουνις: Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αυγά. Τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
3
Έπειτα, προσθέτουμε το κακάο, το αλεύρι, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε εκ νέου.
4
Βουτυροκακαώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί 20×25 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα των μπράουνις.
5
Ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφικνούμαι στην άκρη να κρυώσει.
6
Για την μους σοκολάτας: Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το κακάο, το ζεστό νερό, τη σοκολάτα, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι. Ανακατεύομαι με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.
7
Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε με το σύρμα, μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία σαντιγί. Μετά προσθέτουμε το μείγμα με τη σοκολάτα και χτυπάμε, μέχρι να γίνει μία σφιχτά μους.
8
Στη συνέχεια, αφαιρούμαι το μπολ από τον κάδο, προσθέτουμε τα ράσμπερι και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
9
Μόλις κρυώσουν τα μπράουνις, απλώνουμε τη μους ομοιόμορφα από πάνω και τα μεταφέρουμε στο ψυγείο για δύο ώρες.
10
Μόλις είναι έτοιμο το γλυκό, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Giorgos Tsoulis Tip

#tsoulotip:

Αφήνουμε τα μπράουνις να κρυώσουν για να μην λιώσει η μους που θα βάλουμε από πάνω.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/brownies-me-mous-sokolatas-ke-raspberry?fb
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *