Χαλβάς από ινδική καρύδα με μέλι και βανίλια, από τον Στέλιο Παρλιάρο !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ο χαλβάς, το comfort γλυκό που μας γυρνάει πίσω στα παιδικά μας χρόνια, γίνεται δημιουργικός με βάση την ινδική καρύδα, που συνδυάζεται ιδανικά με μέλι και βανίλια.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 3

ΥΛΙΚΑ

  • 30 γρ. κρέμα καρύδας
  • 150 γρ. μέλι
  • 20 γρ. καστανή ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 1 κλωναράκι βανίλιας, σχισμένο κατά μήκος στα δύο
  • 50 γρ. ινδική καρύδα, τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τον χαλβά

Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα καρύδας, το μέλι, τη ζάχαρη και τους σπόρους της βανίλιας. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις πάρει βράση το μείγμα προσθέτουμε την τριμμένη ινδική καρύδα. Ανακατεύουμε και βράζουμε για μισό λεπτό μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να χυλώσει ο χαλβάς. Τον σερβίρουμε χλιαρό, σε μικρές ποσότητες. Αν κρυώσει, θα πήξει κι άλλο.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

https://www.steliosparliaros.gr/suntages/paradosiaka/diafora/halvas-apo-indiki-karyda-me-meli-kai-vanilia/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *