Χαλβάς “κουταλάτος ” της “L”


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μα τι ωραία ιδέα!!

Υλικά

1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
1 φλ.τσ. αλεύρι γ.ο.χ
1 φλ.τσ. σιμιγδάλι ψιλό
1 φλ.τσ. ζάχαρη καστανή
1 φλ.τσ. μέλι
2 φλ.τσ. νερό
2 φλ.τσ. χυμό πορτοκαλιού
κανέλα και καρύδια για ντεκόρ

Εκτέλεση

Ρίχνω το ελαιόλαδο στη κατσαρόλα να κάψει ,προσθέτω το αλεύρι και το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς να πάρει το χρώμα που θέλω .
Σε ένα κατσαρολάκι φτιάχνω το “ζαχαρόνερο ” με 2 φλ.τσ. νερό και 2 φλ.τσ. χυμό πορτοκάλι , προσθέτω και την ζάχαρη μαζί με το μέλι ανακατεύοντας να διαλυθεί .
Αφού έχει καβουρδιστει το αλεύρι με το σιμιγδάλι κατεβάζω την κατσαρόλα απο τη φωτιά και ρίχνω σιγά σιγά το “ζαχαρόνερο” και το πάω πάλι στη φωτιά να πήξει 5 λεπτά περίπου .
Παίρνω 1 κουτάλι της σούπας το γεμίζω και με την παλάμη μου σχηματίζω το σχέδιο του κουταλιού και απο τις δύο μεριές.
Σερβίρω με κανέλα και καρύδια.

Καλή επιτυχία <3

Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *