Χαλβάς “κουταλάτος ” της “L”, από την αγαπημένη Ελευθερία Μπούτζα και το “Μαγειρεύοντας με την L”!







Μα τι ωραία ιδέα !!
Υλικά
1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
1 φλ.τσ. αλεύρι γ.ο.χ
1 φλ.τσ. σιμιγδάλι ψιλό
1 φλ.τσ. ζάχαρη καστανή
1 φλ.τσ. μέλι
2 φλ.τσ. νερό
2 φλ.τσ. χυμό πορτοκαλιού
κανέλα και καρύδια για ντεκόρ
Εκτέλεση
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ρίχνω το ελαιόλαδο στη κατσαρόλα να κάψει ,προσθέτω το αλεύρι και το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς να πάρει το χρώμα που θέλω .
Σε ένα κατσαρολάκι φτιάχνω το “ζαχαρόνερο ” με 2 φλ.τσ. νερό και 2 φλ.τσ. χυμό πορτοκάλι , προσθέτω και την ζάχαρη μαζί με το μέλι ανακατεύοντας να διαλυθεί .
Αφού έχει καβουρδιστει το αλεύρι με το σιμιγδάλι κατεβάζω την κατσαρόλα απο τη φωτιά και ρίχνω σιγά σιγά το “ζαχαρόνερο” και το πάω πάλι στη φωτιά να πήξει 5 λεπτά περίπου .
Παίρνω 1 κουτάλι της σούπας το γεμίζω και με την παλάμη μου σχηματίζω το σχέδιο του κουταλιού και απο τις δύο μεριές.
Σερβίρω με κανέλα και καρύδια.
Καλή επιτυχία <3











Αφήστε μια απάντηση