Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σως μαύρης κουβερτούρας και λεμόνι, από την NESTLE DESSERT!
Υλικά:
- 500 ml νερό
- 200γρ. ζάχαρη
- 100γρ. ηλιέλαιο
- 200γρ. σιμιγδάλι χοντρό
- 3 κ.σ φιστίκι αιγίνης αλεσμένο σε σκόνη
Για τη σως:
- 1 κουβερτούρα NESTLE DESSERT (200 γρ.)
- Ξύσμα από μισό λεμόνι
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε το νερό με την ζάχαρη και τοποθετείστε το σε μέτρια φωτιά. Αφήστε να βράσει μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
- Βάλτε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίξτε μέσα το ηλιέλαιο και το σιμιγδάλι . Με μια κουτάλα ανακατέψτε συνέχεια μέχρι το σιμιγδάλι να πάρει απαλό καφέ χρώμα.
- Ρίξτε το σιρόπι μόνο μιας μέσα στην κατσαρόλα με το καβουρδισμένο σιμιγδάλι προσεχτικά έχοντας μακριά το πρόσωπο σας από την εστία.
- Χαμηλώστε την εστία στο ελάχιστο και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί ένας πηκτός χυλός.
- Αδειάστε μέσα το τριμμένο φιστίκι και φορμάρετε τον χαλβά σε ατομικά κουπάκια ή σε κάποιο τετράγωνο τσέρκι. Αφήστε εκτός ψυγείου μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του.
- Κόψτε τη κουβερτούρα σε κομματάκια και λιώστε τη για 2 λεπτά σε ένα γυάλινο μπολ στo φούρνο μικροκυμάτων στα 500W (μεσαία ένταση).
- Απλώστε την σως επάνω από τον χαλβά ή σερβίρετε χωριστά.
- Γαρνίρετε με το ξύσμα λεμονιού.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
https://www.glikessintages.gr/syntagi/xalvas-simigdalenios-nistisimos
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Χαλβάς Φαρσάλων, από τον Γιώργο Τσούλη!
Σιμιγδαλένιος χαλβάς με σοκολάτα, από το sintayes.gr!
Χαλβάς της Ρήνας, από το icookgreek.com!
Αλάδωτος Χαλβάς Πορτοκαλιού Θεϊκός (VIDEO), από τον Στράτο Πέτρου και το bakeit !
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με βούτυρο γάλακτος, από τον Πέτρο Συρίγο!
Ατομικός χαλβάς, από τον Γιώργο Τσούλη!
Αφήστε μια απάντηση