Μπόμπα από χαλβά σοκολάτας με γέμιση κρέμας πορτοκαλιού, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly! !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Έχει σχήμα ημισφαιρικό και γεύση σοκολάτας αυτός ο χαλβάς. Η καρδιά του όμως είναι κρεμώδης και απολύτως πορτοκαλένια. Είναι και νηστίσιμος, πείτε τον και vegan, αν θέλετε. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα πολύ νόστιμο κι εντυπωσιακό γλυκό που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε περιόδους νηστείας και μη…

 

Υλικά για ένα μπολ διαμ. 20εκ.

Για την κρέμα πορτοκαλιού

  • 350ml χυμό πορτοκαλιού φρεσκοστυμμένο
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 100ml νερό
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 35γρ. νισεστέ
  • 35γρ. σιμιγδάλι ψιλό

Για τον σοκολατένιο χαλβά

  • 125ml σησαμέλαιο
  • 1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
  • 100γρ. αμύγδαλα χοντροκοπανισμένα

Για το σιρόπι

  • 500ml νερό
  • 300γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας κακάο
  • 1 ξύλο κανέλας

Για τη σάλτσα σοκολάτας

  • 125γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • Λίγο καυτό νερό

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το χυμό με το ξύσμα των πορτοκαλιών και τη ζάχαρη σε κατσαρόλι και διαλύουμε το κορν φλάουρ και το σιμιγδάλι στο νερό. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ξεκινάμε να ανακατεύουμε σε αβγοδάρτη μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα.
  2. Φτιάχνουμε το σιρόπι: Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το κακάο και την κανέλα σε κατσαρόλι. Ανακατεύουμε με σύρμα να διαλυθεί το κακάο και αφήνουμε να πάρει βράση. Το τραβάμε από τη φωτιά.
  3. Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το σησαμέλαιο να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ξεκινάμε να ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα το σιμιγδάλι. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα να γίνει χρυσαφί το σιμιγδάλι.
  4. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το σιρόπι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ξεκινάμε να ανακατεύουμε ξανά με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να φουσκώσει ο χαλβάς και να αρχίσει να ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  5. Ντύνουμε με ένα κομμάτι πλαστικής μεμβράνης ένα μπολ και καλύπτουμε την βάση και την περιφέρειά του με χαλβά, αφήνοντας στο κέντρο ένα κενό. Εκεί ρίχνουμε την κρέμα πορτοκαλιού και ισιώνουμε. Κλείνουμε την επιφάνεια με τον υπόλοιπο χαλβά και αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Για τη σάλτα σοκολάτας: Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και ενσωματώνουμε το ζεστό νερό ανακατεύοντας ζωηρά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  7. Ξεφορμάρουμε το χαλβά σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα σοκολάτας. Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

https://sweetly.gr/2021/03/boba-apo-halva-sokolatas-me-gemisi-kremas-portokaliou/

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *