Χαλβάς της Ρήνας, από το icookgreek.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
  • Δυσκολία: μέτριο

Υλικά συνταγής

  • 3/4 του φλιτζανιού τσαγιού φρέσκο βούτυρο

  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

  • 4 αυγά

  • 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι

  • 1 κουταλιά κανέλα σκόνη

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και κοπανισμένα και επιπλέον ολόκληρα για τη διακόσμηση

  • Για το σιρόπι

  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη

  • 4 φλιτζάνια τσαγιού νερό

  • 1 ξυλάκι κανέλα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε λεκάνη, χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη και όταν ομογενοποιηθούν,  προσθέτετε τα αυγά. Συνεχίζετε το χτύπημα να αναμειχθούν κι αυτά. Προσθέτετε κατόπιν το σιμιγδάλι, την κανέλα και τα κοπανισμένα αμύγδαλα και ανακατεύετε καλά.

  2. Βουτυρώνετε ένα μεγάλο ταψί  (να φτάσει  το μείγμα περίπου 3 εκατοστά σε ύψος) και απλώνετε μέσα το μείγμα. Ισιώνετε την επιφάνεια και βάζετε τα ολόκληρα αμύγδαλα σε αραιή απόσταση το ένα από το άλλο, υπολογίζοντας με το μάτι να πέφτει ένα αμύγδαλο στο κέντρο κάθε κομματιού, ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε να κόψετε. Ψήνετε το γλυκό σε μέτριο φούρνο, για 40′, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του.

  3. Βράζετε τα υλικά του σιροπιού για 6’-7 και περιχύνετε σιγά σιγά το χαλβά. Αφήνετε το γλυκό να απορροφήσει εντελώς το σιρόπι πριν το κόψετε. Κόβετε σε ορθογώνια ή ρομβωτά κομμάτια έτσι ώστε το καθένα να έχει από ένα αμύγδαλο στο κέντρο του και σερβίρετε.

Συμβουλή

  1. Αν κόψετε την αμυγδαλόψιχα στο μπλέντερ, μην την αφήσετε να γίνει εντελώς σκόνη. 2. Συχνά στο σιρόπι χρησιμοποιείται ανθόνερο ή φλούδες πορτοκαλιού/λεμονιού για επιπλέον άρωμα.

 

https://tinyurl.com/sagjpza

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *