Χαλβάς με λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ, από την Μίκα Παντελάκη και το ionsweets.gr!







Για τον χαλβά
200γρ ηλιέλαιο
400γρ σιμιγδάλι χονδρό
Για το σιρόπι
600γρ ζάχαρη
800γρ νερό
100γρ φυστίκι αράπικο(και λίγο για την διακόσμηση)
φλούδα από 1/2 λεμόνι
1 ξύλο κανέλας
2 σπόροι κάρδαμο
ξύσμα απο 1 1/2 λεμόνι
Για το γλάσο λευκής κουβετούρας
150γρ φύλλο κανταίφι
ηλιέλαιο για τηγάνισμα
230γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ (ψιλοκομμένη)
190γρ κρέμα γάλακτος
προαιρετικά 3 κόκκοι μαστίχας
Οδηγίες
1.Εκτέλεση για το χαλβά και το σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω όλα τα υλικά για το σιρόπι, μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη.
2.Σε μία κατσαρόλα σωτάρω καλά το ηλιέλαιο με το σιμιγδάλι να πάρει καλό χρώμα(όσο χρώμα δώσουμε στο σιμιγδάλι τόσο χρώμα θα έχει και ο χαλβάς μας στο τελικό του αποτέλεσμα), και έπειτα ρίχνουμε το σιρόπι (αφού πρώτα το σουρώσουμε), σιγά-σιγά και προσέχουμε την υψηλή θερμοκρασία που έχει το μείγμα για να μην καούμε.
3.Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα ή με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι το σιμιγδάλι να απορροφήσει το σιρόπι. Προσθέτουμε τα φυστίκια και το ξύσμα απο το λεμόνι.
4.Στρώνουμε το μείγμα σε στρογγυλή ή σε άλλη φόρμα. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
5.Εκτέλεση για το γλάσο: Βάζω το ηλιέλαιο σε ένα κατσαρολάκι να κάψει, και τηγανίζω το φύλλο κανταίφι, και αφήνω στην άκρη να κρυώσει πάνω σε χαρτί κουζίνας.
6.Σε άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος μαζί με την μαστίχα, μόλις ζεσταθεί καλά(χωρίς να βράσει) ρίχνω πάνω στην σοκολάτα και ανακατεύω καλά.
7.Αφήνω λίγο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ”σπάω” μέσα το φύλλο κανταιφιού (κρατάω λίγο για την διακόσμηση).
8.Μόλις κατέβει λίγο η θερμοκρασία του ρίχνω πάνω στον κρύο χαλβά (αφού τον ξεφορμάρω).Μπορώ επίσης να πασπαλίσω τον χαλβά με λίγη κανέλα.
9.Βάζω στο ψυγείο να παγώσει. Έπειτα διακοσμώ με το υπόλοιπο φύλλο κανταίφι και τα φυστίκια. Μπορώ να προσθέσω μικρά φύλλα δυόσμου για άρωμα.
Μερίδες : 12-15
Έτοιμο σε : 35 Λεπτά
Σχετικά με το Σεφ











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σάλτσα σοκολάτας με ION Patisserie FONDUE Σοκολάτας, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ionsweets.gr!
Σαντουιτσάκια με μπισκότα σοκολάτας, Νucrema ΙΟΝ, παγωτό βανίλια και σταγόνες κουβερτούρας, από την ...
Cheesecake με μέλι, από τον Βαλάντη Γραβάνη και το ionsweets.gr!
Αυγοφέτες με Nucrema και μπανάνα, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!
Θρεπτικά σοκολατάκια με 3 υλικά, από τον Δημήτρη Μακρινιώτη και το ionsweets.gr!
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μανταρίνι, από την Αγγελική Καλαμπόκα και το mednutrition.gr!
Αφήστε μια απάντηση