Χαλβάς με λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ, από την Μίκα Παντελάκη και το ionsweets.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Συστατικά

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • Για τον χαλβά

  • 200γρ ηλιέλαιο

  • 400γρ σιμιγδάλι χονδρό

  • Για το σιρόπι

  • 600γρ ζάχαρη

  • 800γρ νερό

  • 100γρ φυστίκι αράπικο(και λίγο για την διακόσμηση)

  • φλούδα από 1/2 λεμόνι

  • 1 ξύλο κανέλας

  • 2 σπόροι κάρδαμο

  • ξύσμα απο 1 1/2 λεμόνι

  • Για το γλάσο λευκής κουβετούρας

  • 150γρ φύλλο κανταίφι

  • ηλιέλαιο για τηγάνισμα

  • 230γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ (ψιλοκομμένη)

  • 190γρ κρέμα γάλακτος

  • προαιρετικά 3 κόκκοι μαστίχας

Οδηγίες

  • 1.Εκτέλεση για το χαλβά και το σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω όλα τα υλικά για το σιρόπι, μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη.

  • 2.Σε μία κατσαρόλα σωτάρω καλά το ηλιέλαιο με το σιμιγδάλι να πάρει καλό χρώμα(όσο χρώμα δώσουμε στο σιμιγδάλι τόσο χρώμα θα έχει και ο χαλβάς μας στο τελικό του αποτέλεσμα), και έπειτα ρίχνουμε το σιρόπι (αφού πρώτα το σουρώσουμε), σιγά-σιγά και προσέχουμε την υψηλή θερμοκρασία που έχει το μείγμα για να μην καούμε.

  • 3.Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα ή με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι το σιμιγδάλι να απορροφήσει το σιρόπι. Προσθέτουμε τα φυστίκια και το ξύσμα απο το λεμόνι.

  • 4.Στρώνουμε το μείγμα σε στρογγυλή ή σε άλλη φόρμα. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

  • 5.Εκτέλεση για το γλάσο: Βάζω το ηλιέλαιο σε ένα κατσαρολάκι να κάψει, και τηγανίζω το φύλλο κανταίφι, και αφήνω στην άκρη να κρυώσει πάνω σε χαρτί κουζίνας.

  • 6.Σε άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος μαζί με την μαστίχα, μόλις ζεσταθεί καλά(χωρίς να βράσει) ρίχνω πάνω στην σοκολάτα και ανακατεύω καλά.

  • 7.Αφήνω λίγο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ”σπάω” μέσα το φύλλο κανταιφιού (κρατάω λίγο για την διακόσμηση).

  • 8.Μόλις κατέβει λίγο η θερμοκρασία του ρίχνω πάνω στον κρύο χαλβά (αφού τον ξεφορμάρω).Μπορώ επίσης να πασπαλίσω τον χαλβά με λίγη κανέλα.

  • 9.Βάζω στο ψυγείο να παγώσει. Έπειτα διακοσμώ με το υπόλοιπο φύλλο κανταίφι και τα φυστίκια. Μπορώ να προσθέσω μικρά φύλλα δυόσμου για άρωμα.

Σχετικά με το Σεφ

Μίκα Παντελάκη

Μίκα Παντελάκη

Η Μίκα Παντελάκη γεννήθηκε το 1994 και είναι απόφοιτη της Σχολής Μαγειρικής Etoile. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια από γνωστούς Έλληνες Σεφ Ζαχαροπλάστες και Μάγειρες. Έχει δουλέψει σε γνωστά εστιατόρια της Αθήνας …Περισσότερα για τον σεφ…

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *