Συστατικά
- 150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 αυγά
- 225 γρ κοσκινισμένο αλεύρι
- 15γρ μπέικιν πάουντερ
- 225 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 220 γιαούρτι
- 1 πορτοκάλι ξύσμα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 χυμό πορτοκαλιού
- 150γρ ΙΟΝ Aμυγδάλου Γάλακτος με καραμελωμένα αμύγδαλα
- Για το σιρόπι
- τον χυμό από 3 πορτοκάλια
- 50 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
Οδηγίες
- 1.Προσθέτουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ με το σύρμα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 4 λεπτά και αργότερα στην δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατεψει το μείγμα.
- 2.Βουτυρώνουμε μια φόρμα, τοποθετούμε λαδόκολλα. Αδειάζουμε το μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
- 3.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά στους 160 βαθμούς.
- 4.Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρι και την προσθέτουμε 5 λεπτά το βγάλουμε από τον φούρνο.
- 5.Για το σιρόπι: Σε μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το χυμό πορτοκάλι και διαλύουμε μέσα τη ζάχαρη ανακατεύοντας.
- 6.Μόλις ψηθεί η πορτοκαλόπιτα, περιχύνουμε με το σιρόπι, με ένα κουτάλι, το αφήνουμε στη φόρμα μέχρι να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε.
- Μερίδες : 6
- Έτοιμο σε : 50 Λεπτά
Αφήστε μια απάντηση