Παγωτό χωρίς ζάχαρη με σοκολάτα στέβια, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ionsweets.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Για το παγωτό χωρίς ζάχαρη με σοκολάτα στέβια θα χρειαστούμε :

  1. Κρέμα anglaise,
  2. Σοκολάτα στέβια ΙΟΝ, κρέμα γάλακτος (σε ρευστή μορφή).

 Συστατικά

Για την κρέμα anglaise θα χρειαστούμε
450 γρ γάλα
30 γρ στέβια (σε αναλογία σε σχέση με την ζάχαρη 1/1)
1 κάψουλα βανιλλίνη
60 γρ κρόκοι αυγών (δηλαδή οι κρόκοι από 3 τεμάχια αυγών)
30 γρ στέβια (σε αναλογία σε σχέση με την ζάχαρη 1/1)
1 κάψουλα βανιλλίνη
Για το παγωτό θα χρειαστούμε, την κρέμα anglaise και:
50 γρ σοκολάτα στέβια ΙΟΝ Dark λιωμμένη
50 γρ κρέμα γάλακτος ζωική

Οδηγίες

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

1.Για την κρέμα anglaise : Τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα το γάλα, τα 30 γρ στέβια και την βανιλλίνη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί λίγο το μείγμα.
2.Τοποθετούμε μέσα σε μια λεκάνη και σε μπεν-μαρί τους κρόκους των αυγών, τα 30 γρ στέβια και την βανιλλίνη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι τα υλικά να φτάσουν το πολύ τους 45 C (την θερμοκρασία την μετράμε με ένα θερμόμετρο για τρόφιμα).
3.Ρίχνουμε τα υλικά της κατσαρόλας μέσα στα υλικά της μπασίνας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα έκτος μπεν-μαρί μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά μεταξύ τους.
4.Επανατοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με μια μαρίζ μέχρι την θερμοκρασία των 82 C. Αποσύρουμε άμεσα το μείγμα από την φωτιά και το σουρώνουμε μέσα σε μια μπασίνα που έχει ήδη λιωμένη την σοκολάτα στέβια της ΙΟΝ. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους.
5.Τέλος μόλις η θερμοκρασία του μίγματος πέσει κάτω από τους 40 C, προσθέτουμε την ζωική κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως όλα τα υλικά.
6.Τοποθετούμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
7.Για να παρασκευάσουμε το παγωτό χωρίς ζάχαρη με σοκολάτα στέβια θα χρησιμοποιήσουμε οικιακή παγωτομηχανή. Για αυτό πρέπει να έχουμε φροντίσει ο κάδος της να είναι από την προηγούμενη ημέρα στην κατάψυξη. Τοποθετούμε το μείγμα του παγωτού στην παγωτομηχανη και μετά από 25 – 30 λεπτά περίπου το παγωτό είναι έτοιμο. Σερβίρουμε σε σκεύος της αρεσκείας μας με ντεκόρ κατά βούληση.

Μερίδες : 8
Έτοιμο σε : 60 Λεπτά

Σχετικά με το Σεφ

Μιχάλης Σαράβας

Μιχάλης Σαράβας

Έχει τελειώσει τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Ανάβυσσο με την ειδικότητα του τεχνίτη ζαχαροπλάστη και αρτοποιού. Έχει συμμετάσχει σε πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στο ecole ferrandi (Γαλλία-Παρίσι), επίσης στην ειδικότητα του τεχνίτη …

Περισσότερα για τον σεφ…

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *