Α-ΠΙ-ΘΑ-ΝΟ παγωτό εκμέκ με τσουρέκι, από τον ταλαντούχο ζαχαροπλάστη Χρήστο Βιολατζη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά για 1 κιλό

4 κρόκους αυγού

400ml άπαχο γάλα

400 κρέμα γάλακτος (χτυπημένη σαντιγί)

100g ζάχαρη άχνη

2 φακελάκια βανίλια η εκχύλισμα

1 φακελάκι μαστίχα

1 κουτ/σούπας  μαστίχα υποβρύχιο

Λιγο κανέλα.

Για το τσουρέκι 

1 τσουρέκι μεγάλο κομμένο σε κομμάτια

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι και το χυμό

2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

Σιρόπι για το τσουρέκι 

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα νερό

Χοντρό ξύσμα από πορτοκάλι

1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση 

Κάνουμε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά μαζί και το βράζουμε για 10 λεπτα ..  Όπως είναι ζεστό το ρίχνουμε πάνω απο τσουρεκι που έχουμε βάλει ήδη το ξύσμα και το χυμό  και ανακατεύουμε .. Το αφήνουμε να κρυώσει ..

Για το παγωτό 

Χτυπάμε τους κρόκους τη  ζάχαρη άχνη και τη βανίλια έως να ασπρίσει. Ρίχνουμε τη μαστίχα σκόνη και το υποβρύχιο και ανακατεύουμε λίγο ακόμα  . Προσθέτουμε το κρύο γάλα . Κατεβάζουμε και προσθέτουμε τη σαντιγί σιγά σιγά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.. Το βάζουμε ψυγείο για 4 ώρες. Μόλις το βγάλουμε από το ψυγείο προσθέτουμε το τσουρέκι και  μετά το ρίχνουμε στη παγωτομηχανή για 30 με 40 λεπτά λεπτά μέχρι να γίνει ένα μείγμα πηχτό.. άμα δεν πήξει μετά από 40 λεπτά το βάζουμε κατάψυξη για να αποχτήσει την κατάλληλη σταθερότητα .

Την παγωτομηχανή  τη βάζουμε μια μέρα πριν κατάψυξη και την βγάζουμε μόλις θα ρίξουμε το μείγμα για να το δουλέψουμε..
https://www.facebook.com/chrisoverdrive?hc_ref=ARQ_M_NhkVK86sm9qWaF2ZOIqcX6jo7WQH6KLeiS5Og8ygkF9p5AeNc278kBp7Cq_0k&__xts__[0]=68.ARBD3OoA_Qloq30UtGDtoYvjSThtETvERl0i9tAfnrDhcLb5vJHh9H6jxkj9SwJ83PbuC4Ar00iB0qJB0XjtbqXHTc2TW7KKOH1v83MPZUHzA1cZA0Tx_TEwcPCVJxk0d_3D9EKYFbaLe82TuscBGQQsaJsYYAbLYJnzULxaWF8CKhJYJ6wUOcU&__tn__=lC-R
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *