Παγωτό banoffee, από τον Λάμπρο Βακιάρο και το olivemagazine.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μερίδες:4

Χρόνος προετοιμασίας:20′

Χρόνος μαγειρέματος:20′

Έτοιμο σε:40′

Χρόνος αναμονής:8 ώρες

Λάμπρος Βακιάρος

Υλικά

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Για την καραμέλα

    • 200γρ. ζάχαρη καστανή
    • 120γρ. κρέμα γαλακτος 35% λιπαρά
    • 100γρ. βούτυρο

Για το παγωτό

  • 45γρ. βούτυρο
  • 45γρ. ζάχαρη καστανή
  • 300γρ. μπανάνες ψιλοκομμένες
  • 500γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 400γρ. ζαχαρούχο γάλα, παγωμένο
  • 125γρ. μπισκότα τύπου digestive, σπασμένα
  • 100γρ. φιστίκια πίνατς, ολόκληρα

Διαδικασία

Για την καραμέλα: Σε μία μικρή κατσαρόλα, διαμέτρου τουλάχιστον 18 – 20 εκ. και σε δυνατή φωτιά, ρίχνετε ελάχιστη ζάχαρη στο κέντρο του σκεύους. Όταν αρχίσει να λιώνει προσθέτετε περισσότερη ζάχαρη. Στη συνέχεια, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια και ξεκινάτε να ανακατεύετε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει εντελώς και να μην έχει κομμάτια ζάχαρης.

Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι ή μπρίκι ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος, μέχρι λίγο πριν ξεκινήσει να βράζει. Έχοντας και τα 2 μίγματα σε υψηλή θερμοκρασία τα αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος μέσα στην καραμέλα, ανακατεύοντας για ένα λεπτό με έναν αυγοδάρτη γρήγορα, για να μην κολλήσει. Προσοχή, όταν ρίξετε την κρέμα γάλακτος μέσα στην καραμέλα θα αρχίσει να αφρίζει, με την αυγοδάρτη ανακατεύετε την κρέμα ώστε να πέσει ο αφρός και να μπορέσετε να την προσθέσετε όλη.

Συνεχίζετε προσθέτοντας το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Αφήνετε την καραμέλα να κρυώσει (μέχρι να είναι χλιαρή), για περίπου 30 – 45 λεπτά.

Για το παγωτό: Προθερμαίνετε ένα μεσαίο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία και προσθέτετ το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη. Μόλις η ζάχαρη αρχίσει να ενσωματώνεται με το βούτυρο και δημιουργηθεί ένας μικρός αφρός προσθέτετε τις ψιλοκομμένες μπανάνες και με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής ή ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς. Μαγειρεύετε για 5 περίπου λεπτά και αφήνετε να κρυώσει.

Παράλληλα, στο κάδο του μίξερ προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ξεκινάτε να χτυπάτε με το σύρμα σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα για περίπου 2 – 4 λεπτά, έως ότου αρχίσει να σφίξει. Προσοχή, αν η κρέμα χτυπηθεί παραπάνω θα γίνει βούτυρο.

Μόλις η κρέμα είναι έτοιμη σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτετε το κρύο ζαχαρούχο γάλα και με απαλές κινήσεις ενσωματώνετε, ανακατεύοντας με μία μαρίζ. Μόλις ομογενοποιήσουμε προσθέτετε τα σπασμένα μπισκότα, τα φιστίκια και το μίγμα με τις μπανάνες και ενσωματώνετε.

Σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, την οποία έχετε καλύψει με λαδόκολλα αδειάζετε το μίγμα του παγωτού. Στη συνέχεια, αδειάζετε την κρύα καραμέλα κεντρικά του παγωτού και με το πίσω μέρος ενός κουταλιού κάνετε κυκλικές κινήσεις σαν να ζωγραφίζετε, για να απλώσετε την καραμέλα στο παγωτό. Βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες.

https://www.olivemagazine.gr/recipe/%cf%80%ce%b1%ce%b3%cf%89%cf%84%cf%8c-banoffee/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


2 απαντήσεις στο “Παγωτό banoffee, από τον Λάμπρο Βακιάρο και το olivemagazine.gr!”

  1. Ο/Η Γιαννουλα Αναστασιου λέει:

    Καταπλικες συνταγές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *