Παγωτό μαστίχα χωρίς ζάχαρη, από την αγαπημένη Μαριφάνη Ξανθάκη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

Μια νέα πρόταση για συγκλονιστικό παγωτό μαστίχας ΧΩΡΙΣ ζάχαρη σας έχω για σήμερα! Ένα παγωτό τόσο νόστιμο και γλυκό που δεν θα το πιστεύει κανείς ότι δεν περιέχει συμβατική ζάχαρη. Εύκολο, με απλά υλικά που διετίθενται ευρύτατα στην αγορά και χωρίς ενδιάμεσα χτυπήματα για να μην σας…κουράσει!

Αυτό το παγωτό δεν περιέχει (εννοείται) ζαχαρούχο γάλα, αυγά, φυτικές κρέμες…” Και τότε τί έχει βρε Μαριφανούκο..” θα διερωτάσθε…. Η απάντηση ποια ειναι; “Δεν του λείπει τίποτα κι ας του λείπουν όλα αυτά….!”

Ένα αγαπημένο παγωτό γεμάτο γεύση και πολιτικά αρώματα!  Κι αν θέλετε να μάθαιτε τη συνταγή μου, απλά συνεχίστε την ανάγνωση…

 

Υλικά:

  • 400ml κρέμα γάλακτος με 35% κρύα από το ψυγείο (όχι φυτική)
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ light ή πλήρες αδιάλυτο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 140γρ. κρυσταλλικό γλυκαντικό με στέβια σε αναλογία 1:2 με την κοινή ζάχαρη, κατάλληλη για ψήσιμο και ζαχαροπλαστική (στα σούπερ μάρκετ)
  • 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα (προαιρετικά εφόσον είναι χωρίς ζάχαρη ή άλλο λικέρ με ουδέτερη γεύση χωρίς ζάχαρη)
  • 1 κάψουλα εσάνς βανίλιας
  • 5 δάκρυα μαστίχα Χίου κοπανισμένα
  • 1/3 κουτ.γλ. μαχλέπι τριμμένο
  • Για το σερβίρισμα:
  • γλυκό βύσσινο/φράουλα ή μαρμελάδα (όλα χωρίς ζάχαρη)
  • ξηρούς καρπούς

Η διαδικασία:

  • Σε κατσαρολάκι βάζουμε το εβαπορέ μαζί με το γλυκαντικό και όλα τα αρωματικά. Ανεβάζουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια για να μην πιάσει το γάλα στην κατσαρόλα. Ο όγκος των υγρών θα πέσει κατά το 1/3 του αρχικού. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε το μείγμα με ένα σουρωτηράκι έτσι ώστε να απομακρυνθούν μικρά απομεινάρια από μαστίχα ή κόμποι από τα υπόλοιπα αρωματικά γιατί θα πικρίζουν. Αφήνουμε το μείγμα να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου κι έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένο να κρυώσει καλά.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να μοιάζει με γιαουρτι και να σχηματίζει απαλούς κυματισμούς. Προσθέτουμε το κρύο μείγμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα να ενωθούν. Το τελικό μείγμα θα είναι σχετικά αραιό.
  • Μεταφέρουμε μέσα σε πλατύ και ρηχό σκεύος κατάλληλο για κατάψυξη και εφαρμόζουμε ένα κομμάτι μεμβράνης τροφίμων στην επιφάνεια του μείγματος ώστε να εφάπτεται.
  • Βάζουμε στην κατάψυξη για 6-8 ώρες να παγώσει, ξεκολλάμε την μεμβράνη και σερβίρουμε κατευθείαν με τη γαρνιτούρα που επιθυμούμε.

*Αυτή η συνταγή προέκυψε συνδυαστικά από δύο επιμέρους επιτυχημένες συνταγές μου: Από το κλασικό παγωτό μαστίχα(συνταγή  εδώ ) και το παγωτό σοκολάτας χωρίς ζάχαρη (συνταγή εδώ ).

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Καλή σας απόλαυση 

Φιλικά,

Μαριφάνη 

 

https://lixoudiesmarifanis.blogspot.com/2022/07/blog-post_12.html?m=1&fb

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *