Παγωτό κρέμα -σοκολάτα, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά ζευγάρια στην οικογένεια των παγωτών είναι το παγωτό κρέμα και το παγωτό σοκολάτα. Τόσο ο συνδυασμός των δύο όσο και μεμονωμένα αποτελούν την πιο απολαυστική δροσιστική, κλασική επιλογή για το κέρασμα που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.

Σήμερα θα σας δείξω πως φτιάχνω αυτά τα δύο πεντανόστιμα παγωτά πολύ εύκολα και οικονομικά. Αποτελούν δε ιδανική βάση για παγωτό “παρφέ”, blackforest, μαστίχα, cookies  κ.α.

Συνταγές που θα σας λύσουν τα χέρια αφού γίνονται πολύ γρήγορα και πολύ οικονομικά. Δεν χρειάζονται ενδιάμεσα χτυπήματα καθώς δεν σχηματίζουν κρυστάλλους.

Πάρτε χαρτί και μολύβι ✏️ Ξεκινάμε…

 

Παγωτό κρέμα βανίλια χωρίς παγωτομηχανή που δεν σχηματίζει κρυστάλλους


Υλικά για 2 λίτρα:

  • 400γρ. κρέμα γάλακτος με 35 έως 38% λιπαρά κρύα (ΟΧΙ ΦΥΤΙΚΗ)
  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση βανίλια + το κρύο γάλα που ζητούν οι οδηγίες (350ml)
  • 1 τενεκάκι ζαχαρούχο γάλα κρύο από το ψυγείο
  • 2 κάψουλες άρωμα βανίλιας
  • 1/4 κουτ.γλ. αλάτι

Στο μίξερ βάζουμε το άνθος αραβοσίτου με το γάλα και τα χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει η κρέμα να πήζει. Σ’αυτό το σημείο ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, τις βανίλιες και το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμη 5-6 λεπτά μέχρι η το μείγμα να κάνει απαλές κορυφές. Μεταφέρουμε το μείγμα μέσα σε τάπερ 2 λίτρων, κλείνουμε με το καπάκι και παγώνουμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες, ιδανικά το αφήνουμε για 1 νύχτα. Όταν έρθει η στιγμή να το απολαύσουμε βγάζουμε από την κατάψυξη  το παγωτό βανίλια για 2 λεπτά και με εργαλείο scoop σερβίρουμε.

Παγωτό σοκολάτα χωρίς παγωτομηχανή που δεν σχηματίζει κρυστάλλους

 

Υλικά για 2 λίτρα

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • 400ml κρέμα γάλακτος κρύα με 35-38% λιπαρά (ΟΧΙ ΦΥΤΙΚΗ)
  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση σοκολάτα + το κρύο γάλα που ζητούν οι οδηγίες (350ml)
  • 125γρ. κουβερτούρα σκούρα ψιλοκομμένη (όσο μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κακάο έχει η κουβερτούρα μας τόσο πιο έντονη θα είναι η γεύση του παγωτού μας)
  • 100ml γάλα φρέσκο
  • 1 κουταλάκι του γλ. μέλι
  • 1 τενεκάκι ζαχαρούχο γάλα κρύο από το ψυγείο
  • 1/4 κουτ.γλ. αλάτι

 

Στην πράξη:

Ζεσταίνουμε το γάλα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε να μαλακώσει κι ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει γκανάζ. Όσο είναι ζεστό το μείγμα γκανάζ ρίχνουμε το μέλι να λιώσει μέσα στο μείγμα. Περιμένουμε να έλθει η γκανάζ σε θερμοκρασία δωματίου ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μην κάνει πέτσα. Στο μίξερ χτυπάμε το άνθος αραβοσίτου μαζί με το γάλα για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το χτύπημα στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να αρχίσει να πήζει. Σ’ αυτό το σημείο προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το αλάτι και τέλος τη σοκολατένια γκανάζ συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι το μείγμα να κάνει απαλές κορυφές (σα μους). Μεταφέρουμε το μείγμα σε 2λιτρο τάπερ, κλείνουμε με το καπάκι και παγώνουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες, ιδανικά το αφήνουμε για μια ολόκληρη νύχτα. Όταν έρθει η στιγμή να το απολαύσουμε βγάζουμε από την κατάψυξη το παγωτό βανίλια για 2 λεπτά και με εργαλείο scoop σερβίρουμε.

Εάν σας αρέσουν τα παγωτά μου τότε δείτε κι αυτές τις συνταγές γιατί είμαι σίγουρη ότι θα σας ενδιαφέρουν 👇🏼

 

Καλή σας απόλαυση!

Φιλικά, 

Μαριφάνη

 

https://lixoudiesmarifanis.blogspot.com/2021/05/blog-post_30.html?m=1&fb

 

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *