Παγωτό σοκολάτα, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ποιος δεν αγαπάει το παγωτό σοκολάτα; Μικροί-μεγάλοι το λατρεύουν… Συνταγή για παγωτό σοκολάτας σας έχω δώσει στο παρελθόν και ήταν εξαιρετικό γιατί περιείχε μια γερή δόση μελιού  πράγμα που το καθιστούσε ιδανικό για μικρά παιδάκια. (για όποιον ενδιαφέρεται η συνταγή εδώ  ). 

Μια ακόμη αγαπημένη συνταγή παγωτού που το λατρεύουμε οικογενειακώς είναι το παγωτό με άνθος αραβοσίτου (συνταγή εδώ) που είναι της…ευκολίας και τέλειο για αρχάριους.

Φέτος σας έχω μια ακόμη λαχταριστή συνταγή για παγωτό σοκολάτα με μια μέθοδο που ανακάλυψα ότι λειτουργεί καλά όταν δεν θέλουμε να ασχοληθούμε με ενδιάμεσα χτυπήματα.

Απολαύστε το!

Υλικά  για 1 λίτρο (μετράμε σε κούπα 250ml)

  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο άγλυκο
  • 1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 κούπα νερό
  • 100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (για πιο γλυκειά γεύση χρησιμοποιούμε γάλακτος, για πιο έντονη γεύση σοκολάτας επιλέγουμε κουβερτούρα με 65% κακάο)
  • 350γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά κρύα,από το ψυγείο
  • 200γρ. ζαχαρούχο γάλα κρύο, από το ψυγείο 1 κάψουλα εσάνς βανίλιας

Στην πράξη: 

  • Βάζουμε σε κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και το κακάο, ανακατεύουμε καλά και βράζουμε για 3 λεπτά ως ότου αποκτήσουμε ένα σιρόπι λείο και σοκολατένιο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και λιώνουμε στο ζεστό σιρόπι την κουβερτούρα. Αφήνουμε το μείγμα να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα το βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο να κρυώσει.
  • Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι, προσθέτουμε το ζαχαρούχο, το σοκολατένιο σιρόπι και τη βανίλια να ομογενοποιηθούν.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ρηχό αλλά πλατύ δοχείο (εάν υπάρχει μεταλλικό το προτιμάμε), και κολλάμε στην επιφάνεια ένα κομμάτι διαφανούς μεμβράνης.
  • Αφήνουμε το παγωτό όλο το βράδυ ή για 6-8 ώρες στην κατάψυξη.
  • Ξεκολλάνε την μεμβράνη και σερβίρουμε με scoop!

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Καλή σας επιτυχία! 

Φιλικά,

Μαριφάνη! 

 

https://lixoudiesmarifanis.blogspot.com/2022/05/blog-post.html?m=1&fb

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *