Πανεύκολο γιαουρτογλυκό με 4 υλικά, από την αγαπημένη Μαίρη Τρακάδα και το katinostimo.blogspot.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Είναι από τα γλυκάκια που γίνονται γρήγορα κι εύκολα με υλικά που μπορείς να έχεις πάντα στο σπίτι. Όταν χτυπήσει το τηλέφωνο και σου πουν “Ερχόμαστε”, βάζεις τα υλικά στο μίξερ και σε 10 λεπτά είναι έτοιμο στο ψυγείο και παγώνει!
ΥΛΙΚΑ
 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
 το ξύσμα και το χυμό από 1 λεμόνι
 

Βάζεις στον κάδο του μίξερ 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα, το ξύσμα και το χυμό από 1 λεμόνι και τα χτυπάς για 5 λεπτά να γίνουν μια ωραία κρέμα.

Τα υλικά αυτά βγάζουν 6 ατομικά μπολάκια, αν θέλεις μεγαλύτερη ποσότητα βάζεις τα διπλά υλικά.

Κόβεις σε μικρότερα κομμάτια 180-200 γρ. γκοφρέτες με γεύση λεμόνι ή μπισκότα με γεύση λεμόνι ή σαβαγιάρ ή οποιοδήποτε μπισκότο θέλεις.

Τώρα βάζεις σε μπολάκια ή ποτήρια λίγα κομματάκια μπισκότο ή γκοφρέτες, καλύπτεις με κρέμα, πάλι μπισκότο ή γκοφρέτα και τελειώνεις με κρέμα. Βάζεις και λίγο ξύσμα λεμονιού στην επιφάνεια και το βάζεις στο ψυγείο.

 

Αν πάλι δε θέλεις να φτιάξεις ατομικά γλυκά, κάνεις την ίδια διαδικασία σε ένα μεγαλύτερο μπολ και μπορείς ακόμα και να βάλεις το γλυκό για 2 ώρες στην κατάψυξη να παγώσει αλλά χωρίς να γίνει πολύ σκληρό. Σερβίρεις μπάλες όπως το παγωτό!

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Όπως καταλαβαίνεις είναι ένα γλυκό που μπορείς να πειραματιστείς και να βγάλεις νέες γεύσεις. Αν προσθέσεις κομματάκια ανανά κομπόστα ή ξηρούς καρπούς, αν αντικαταστήσεις το λεμόνι με πορτοκάλι, αν βάλεις καραμελωμένο ζαχαρούχο αντί του απλού ή αν προσθέσεις 2 κουταλιές πραλίνα φουντουκιού και 1 κουταλιά εσπρέσσο στιγμής διαλυμένο σε λίγο γάλα και σοκολατένια μπισκότα έχεις κάθε φορά ένα άλλο γλυκό!  

 

https://katinostimo.blogspot.com/2022/09/4.html?fb

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *