“Είναι υπέροχα, αλλά… δεν είναι αυτό που νομίζεις!”, από τον Ακη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Για ακόμα μία φορά, θα επικαλεστώ τη φαντασία ως ένα από τα βασικότερα “συστατικά” της κουζίνας μας! Γιατί; Επειδή, μέσω αυτής, μπορούμε να μεταμορφώσουμε ακόμα και τα πιο απλά υλικά σε απίστευτες λιχουδιές. Να, πάρε για παράδειγμα αυτά τα λαχταριστά ντόνατ! Ντόνατ είπα; Γράψε λάθος! Μήλα, ήθελα να πω! Τα μήλα, λοιπόν, μπορούν κάλλιστα να μεταμορφωθούν σε ένα λαχταριστό, σπιτικό, χαμηλό σε θερμίδες, επιδόρπιο! Πώς; Πολύ πιο εύκολα απ’ ότι φαντάζεσαι! Το μόνο που θα χρειαστείς, είναι μερικά μήλα, λίγο γιαούρτι (το πόσο εξαρτάται από τα μήλα που θα θελήσεις να καλύψεις με αυτό), λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής (εδώ, μπορείς να βρεις διάφορα χρώματα, αλλά και πολλά ακόμα είδη ζαχαροπλαστικής) και μερικά πολύχρωμα sprinkles (μία κ.σ. είναι αρκετή). Ποιά είναι η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσεις; Έχουμε και λέμε…

1. Πλένεις τα μήλα και τα κόβεις σε ροδέλες, αφού προηγουμένως αφαιρέσεις το κοτσάνι και τα κουκούτσια τους με το ειδικό εργαλείο. Αν δεν έχεις το ειδικό εργαλείο, μπορείς πρώτα να τα κόψεις σε ροδέλες και στη συνέχεια να αφαιρέσεις τα κουκούτσια τους χρησιμοποιώντας τη μύτη ενός κορνέ.

2. Μοιράζεις το γιαούρτι σε τρία διαφορετικά μπολάκια (ανάλογα με τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσεις – ένα μπολ για κάθε χρώμα) και προσθέτεις στο κάθε μπολ το χρώμα που θέλεις. Θα χρειαστείς ελάχιστη ποσότητα χρώματος για να χρωματίσεις το γιαούρτι σου. Γενικά, καλό θα ήταν να προσθέτεις σταδιακά το χρώμα μέχρις ότου να πετύχεις την απόχρωση που θέλεις.

3. Με ένα κουτάλι, απλώνεις το γιαούρτι πάνω από τα μήλα και τα πασπαλίζεις με λίγα πολύχρωμα sprinkles προτού τα σερβίρεις.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Αν θέλεις, μπορείς προτού απλώσεις το γιαούρτι, να ρίξεις στην επιφάνεια των μήλων λίγη κανέλα, για ακόμα περισσότερη γεύση και άρωμα. Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάς το εξής: Μήλα θα βρεις όλο τον χρόνο, ωστόσο, γνωρίζεις ότι αυτή δεν είναι η εποχή τους. Αν θέλεις, λοιπόν, μπορείς να κάνεις το ίδιο με κάποιο άλλο φρούτο όπως π.χ. το ροδάκινο ή -ακόμα καλύτερα- με τον ανανά!

Φωτογραφίες: hellowonderful.co

 

https://akispetretzikis.com/el/yummy_news/einai-yperocha-alla-den-einai-ayto-poy-nomizeis

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *