Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι, λεμόνι και ανανά, από τo icookgreek.com!







Υλικά συνταγής
- 1 κονσέρβα ανανάς φέτες σε σιρόπι
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 φάκελο ζελέ λεμόνι
- 1 φάκελο ζελέ ανανά
- 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 φάκελο μείγμα για σαντιγί
- 1 φλιτζάνι κρύο γάλα
- φύλλα μέντας ή ένα μπαστουνάκι βανίλια
Εκτέλεση συνταγής
- Ετοιμάζετε τα ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες των συσκευασιών και
τα αφήνετε να κρυώσουν. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το σιρόπι
από την κονσέρβα.) Μοιράζετε σε 6 φορμάκια το ζελέ λεμόνι γεμίζοντάς τα
μέχρι τη μέσηκαι τα αφήνετε στο ψυγείο να σφίξουν. - 2. Στο μεταξύ, λιώνετε στο μπλέντερ τις φέτες ανανά (αφού τις στραγγίσετε
από το σιρόπι τους) προσθέτοντας τη μισή ζάχαρη. Χτυπάτε τo μείγμα για σαντιγί με γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σε σφιχτή σαντιγί. - Χτυπάτε ελαφρά το γιαούρτι με την υπόλοιπη ζάχαρη και το ανακατεύετε
με τον πολτό ανανά, τη σαντιγί και το ζελέ ανανά. Μοιράζετε το μείγμα
γιαουρτιού στα φορμάκια πάνω από το ζελέ λεμόνι. - Αφήνετε στο ψυγείο για 1 νύχτα να σφίξουν. Ξεφορμάρετε βυθίζοντας
τα φορμάκια για λίγα δευτερόλεπτα σε καυτό νερό και αναποδογυρίζετε
σε πιατάκια.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Πανεύκολο σοκολατένιο γλύκισμα ψυγείου με σύκα, από το sintayes.gr!
Ζελέ ροδάκινο με γιαούρτι και σαβαγιάρ, από το sintayes.gr!
Μους λεμόνι με μασκαρπόνε , από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Μπισκοτογλυκό καραμέλα με 5 υλικά(VIDEO), από τους Χάρη και Μιχάλη Καρελάνη και το redmoon-foodaholi...
Σπιτικό παγωμένο γιαούρτι χωρίς ζάχαρη, από την Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Σταυρούλα Κρίκη και το sta...
Σπιτική λεμονόπιτα σε απλά βήματα, από το neadiatrofis.gr!
Αφήστε μια απάντηση