Τούρτα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη, από τον Στέλιο Παρλιάρο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια τούρτα σοκολάτας με γιαούρτι και μπισκότα είναι το ιδανικό επιδόρπιο για παιδιά, αλλά και ανθρώπους που δεν θέλουν να καταναλώσουν ζάχαρη.

 

Υλικά

Υλικά για την τούρτα σοκολάτας

300 γρ. σοκολάτα 55% κακάο VALRHONA

100 γρ. γάλα πλήρες ARLA

400 γρ. γιαούρτι ή επιδόρπιο γάλακτος ARLA

50 γρ. μέλι

2 πακέτα μπισκότα χωρίς ζάχαρη

μεμβράνη SANITAS

 

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με το μέλι.

Τα ρίχνουμε πάνω από την  τεμαχισμένη σοκολάτα και αφήνουμε λίγο να ζεσταθεί η σοκολάτα.

Ανακατεύουμε με μία μαρίζ με κυκλικές κινήσεις στο κέντρο, έτσι ώστε να πετύχουμε μία λεία υφή.

Προσθέτουμε το γιαούρτι σιγά σιγά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Σε ένα μπολ σπάμε σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα.

Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στα τεμαχισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε μεμβράνη στο εσωτερικό ενός μπολ. Βάζουμε μέσα το μείγμα.

Καλύπτουμε και την επιφάνεια με μεμβράνη και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο.

Ξεφορμάρουμε και ρίχνουμε σος στην επιφάνεια της τούρτας.

 

http://steliosparliaros.gr/ekpompi/tourta-sokolatas-xwris-zaxari/

 

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *