Γιαουρτογλυκό ψυγείου με βερίκοκα, από την Madame Ginger και το madameginger.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Το γιαουρτογλυκό ψυγείου, είναι το γλυκό της τεμπέλας. Αυτό που το ξεπετάς στα γρήγορα, το χώνεις στο ψυγείο και ξεμπερδεύεις. Μπορεί να φαγωθεί πολύ γρήγορα αφού είναι δροσερό και ελαφρύ και όσοι ανοίγουν το ψυγείο, τρώνε σίγουρα από μία κουταλιά (γι’αυτό υπάρχει πάντα ένα κουτάλι “ξεχασμένο” μέσα στο πυρέξ), στέκεται αξιοπρεπώς σε ένα τραπέζι και είναι τέλειο για να το πάρεις και να πας επίσκεψη. Το δικό μου γιαουρτογλυκό έχει και τις τσαχπινιές του!

Τσαχπινιά Νο1: Καραμελωμένα βερίκοκα για την γλύκα & το άρωμα. Ναι, σίγουρα θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις έτοιμη κομπόστα, αλλά πάντα το φρέσκο φρούτο έχει άλλη χάρη, ιδιαίτερα αν είναι καραμελωμένο.

image

Τσαχπινιά Νο2: Τραγανή βάση- τραγανό topping. Μικρές, τραγανές μπουκίτσες δημητριακών με βρώμη (διαλέξτε την αγαπημένη σας μάρκα), στρώνονται στην βάση της φόρμας μου μαζί με τα βερίκοκα, απλώνουμε την κρέμα γιαουρτιού και στη συνέχεια την “θωρακίζουμε” μέσα στην φόρμα με τις υπόλοιπες μπουκίτσες βρώμης με μέλι.Εκτός από φοβερή γεύση, κάνουν αυτό το κρίτσι-κρίτσι σε κάθε μπουκιά που με τρελαίνει! 

Γιαουρτογλυκό ψυγείου με βερίκοκα

  • Μερίδες: 10-12
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30′
  • Χρόνος αναμονής: 4-6 ώρες

Υλικά για την κρέμα γιαουρτιού

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
  • 100 γρ. μέλι
  • 5 φύλλα ζελατίνης των 2,5 γραμμαρίων (σύνολο 12,5 γρ. ζελατίνης)
  • 50 ml νερό

Υπόλοιπα Υλικά

  • 300 γρ. δημητριακά με βρώμη (όποια μάρκα προτιμάτε)}
  • 12 βερίκοκα
  • 30 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 30 ml νερό
image

Εκτέλεση

1) Ξεκινάμε με τα βερίκοκα. Τα πλένουμε καλά, βγάζουμε το κουκούτσι και κόβουμε το καθένα σε 4 φέτες.

2) Βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το νερό σε ένα πυρίμαχο σκέυος και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC και αφήνουμε να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη. Ανακατεύουμε το μείγμα και προσθέτουμε τα βερίκοκα. Αφήνουμε να καραμελώσουν για 15 λεπτά. και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν τελείως.

3) Βάζουμε σε μία φόρμα το 1/3 των δημητριακών. Απλώνουμε από πάνω τα βερίκοκα και αφήνουμε στην άκρη.

Giaourtoglyko-me-verikoka-2

4) Συνεχίζουμε με την κρέμα γιαουρτιού. Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε παγωμένο νερό και αφήνουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τελείως.

5) Βράζουμε τα 50 ml νερό. Στραγγίζουμε καλά τα φύλλα ζελατίνης με τα χέρια και τα ρίχνουμε μέσα στο καυτό νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η ζελατίνη και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.

6) Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι και ρίχνουμε την λιωμένη ζελατίνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής και μεταφέρουμε την κρέμα γιαουρτιού στην φόρμα του κέικ.

7) Ρίχνουμε πάνω από την κρέμα γιαουρτιού τα υπόλοιπα δημητριακά και τα πιέζουμε ελαφρώς με το χέρι.

8) Βάζουμε στο ψυγείο το γλυκό και αφήνουμε για 5 με 6 ώρες να παγώσει καλά. Για να το ξεφορμάρουμε, ξεκολλάμε από τα τοιχώματα το γλυκό με ένα μαχαίρι και βουτάμε την φόρμα για 10 δευτερόλεπτα σε καυτό νερό προσέχοντας μην μπει νερό μέσα στο γλυκό μας.

9) Γυρνάμε την φόρμα σε μία πιατέλα και σερβίρουμε!

https://www.madameginger.com/syntages/ana-epoxi/kalokairi/giaourtogluko-psugeiou-berikoka/

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *