Μαρμελάδα βερίκοκο με μέλι, από την Νικόλ Μαρίνου και το nicolscooking.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Απολαυστική, υγιεινή και ελαφριά μαρμελάδα με αγνά υλικά, χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλων επεξεργασμένων γλυκαντικών. Το μυστικό αυτής της εξαιρετικής μαρμελάδας είναι τα ώριμα βερίκοκα σε συνδυασμό με το αγνό μέλι και φυσικό χυμό λεμονιού.
ΜΕΡΙΔΕΣ  3
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ   10 λεπτά 
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ   40 λεπτά 
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ    50 λεπτά 

Υλικά

  • 500 γρ. βερίκοκα ώριμα, χωρίς κουκούτσια
  • 250 γρ. μέλι
  • 1/2 τεμ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουτ.γλ. χυμό λεμονιού

Οδηγίες

  • Πλένουμε τα βερίκοκα κάτω από τρεχούμενο νερό πολύ καλά και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
  • Βάζουμε τα βερίκοκα σε μια βαθιά κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρουν μια βράση σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
  • Συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά και ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανακατεύουμε τη μαρμελάδα για να μην κολλήσει.
  • Βράζουμε για 40 – 50 λεπτά μέχρι να πάρουμε ένα παχύρρευστο μείγμα. Τα τελευταία 10 λεπτά ρίχνουμε το χυμό λεμονιού μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού για έξτρα άρωμα.
  • Αν θέλουμε τη μαρμελάδα με ολόκληρα κομμάτια την αφήνουμε ως έχει αλλιώς την πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ.
  • Μοιράζουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο αμέσως όπως είναι καυτή, σε καυτά αποστειρωμένα βάζα και κλείνουμε ερμητικά το καπάκι σε κάθε βάζο και τα γυρίζουμε ανάποδα ,αφήνοντας τα να κρυώσουν τελείως.
  • Αποθηκεύουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο σε σκοτεινό μέρος χωρίς υγρασία. Όταν ανοίξουμε κάποιο βαζάκι στη συνέχεια το διατηρούμε στο ψυγείο.

 

https://tinyurl.com/y84u3kcn

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *