Μαρμελάδα βερίκοκο με μέλι, από την Νικόλ Μαρίνου και το nicolscooking.gr!
Απολαυστική, υγιεινή και ελαφριά μαρμελάδα με αγνά υλικά, χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλων επεξεργασμένων γλυκαντικών. Το μυστικό αυτής της εξαιρετικής μαρμελάδας είναι τα ώριμα βερίκοκα σε συνδυασμό με το αγνό μέλι και φυσικό χυμό λεμονιού.
Υλικά
- 500 γρ. βερίκοκα ώριμα, χωρίς κουκούτσια
- 250 γρ. μέλι
- 1/2 τεμ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κουτ.γλ. χυμό λεμονιού
Οδηγίες
- Πλένουμε τα βερίκοκα κάτω από τρεχούμενο νερό πολύ καλά και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
- Βάζουμε τα βερίκοκα σε μια βαθιά κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρουν μια βράση σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
- Συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά και ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανακατεύουμε τη μαρμελάδα για να μην κολλήσει.
- Βράζουμε για 40 – 50 λεπτά μέχρι να πάρουμε ένα παχύρρευστο μείγμα. Τα τελευταία 10 λεπτά ρίχνουμε το χυμό λεμονιού μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού για έξτρα άρωμα.
- Αν θέλουμε τη μαρμελάδα με ολόκληρα κομμάτια την αφήνουμε ως έχει αλλιώς την πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ.
- Μοιράζουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο αμέσως όπως είναι καυτή, σε καυτά αποστειρωμένα βάζα και κλείνουμε ερμητικά το καπάκι σε κάθε βάζο και τα γυρίζουμε ανάποδα ,αφήνοντας τα να κρυώσουν τελείως.
- Αποθηκεύουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο σε σκοτεινό μέρος χωρίς υγρασία. Όταν ανοίξουμε κάποιο βαζάκι στη συνέχεια το διατηρούμε στο ψυγείο.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Τούρτα με καραμελωμένα βερίκοκα και τυρί κρέμα- από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη και το Cool Artisan !
Κέικ με βερίκοκα και σοκολάτα, από την Αργυρώ μας και το argiro.gr!
Πίτα με βερίκοκα, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το Koykoycook.gr!
Γιαουρτογλυκό ψυγείου με βερίκοκα, από την Madame Ginger και το madameginger.com!
Εύκολη μαρμελάδα μανταρίνι, από την Luise και το Radicio.com!
Εύκολη Μαρμελάδα μανταρίνι, από το Gourmed.gr!
Αφήστε μια απάντηση