Αρωματική μαρμελάδα με πορτοκάλι και καρότο από την Luise και το “Radicio”!!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Πολύ ιδιαίτερη μαρμελάδα με πορτοκάλι και καρότο, αρωματική και εύκολη.

3.5 αστέρια από 2 σέφ

Προετοιμασία: 20 λεπτά | Μαγείρεμα: 1 ώρα και 30 λεπτά | Σύνολο: 1 ώρα και 50 λεπτά

 
Συνταγή για: 1 λίτρο μαρμελάδα περίπου

Διατροφικά στοιχεία για 1 κουταλιά
Θερμίδες: 50 θερμίδες | Λιπαρά: 0 γρ.

 

 

Υλικά συνταγής:
Αράντιστα λεπτόφλουδα πορτοκάλια: 2 μεγάλα
Ψιλοτριμμένα καρότα: 1 κούπα
Χυμός λεμονιού: από 1/2 λεμόνι
Ζάχαρη: 4 κούπες
Νερό: 2 1/2 κούπες

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

Οδηγίες:
1. Πλένετε καλά τα πορτοκάλια και τα κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες. Αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα κόβετε σε ακόμη μικρότερα κομμάτια.
2. Βάζετε τα πορτοκάλια, μαζί με το νερό σε κατσαρόλα και τα σιγοβράζετε για 40 περίπου λεπτά.
3. Προσθέτετε τα καρότα, το χυμό λεμονιού και την ζάχαρη. Ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα (με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής στους 103 βαθμούς), για άλλα 40 περίπου λεπτά.
4. Μοιράζετε την καυτή μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα και την κλείνετε. Την αφήνετε να κρυώσει.

Μαγειρεύτηκε στις 5 Νοεμβρίου 2011 από την Luise

 

 

http://www.radicio.com/μαρμελάδα-με-πορτοκάλι-και-καρότο/


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *