Αφαιρούμε τη φλούδα και το κουκούτσι από τα βερίκοκα και τα αφήνουμε για περίπου 1 ½ ώρα μέσα σε νερό με ασβέστη.
Στη συνέχεια τα ξεπλένουμε πάρα πολύ καλά και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν. Παίρνουμε ένα ένα τα βερίκοκα και βάζουμε μέσα ένα αμύγδαλο.
Στο μεταξύ σε μια κατσαρόλα έχουμε βάλει τη ζάχαρη μαζί με το νερό να βράσουν για περίπου 10 λεπτά και ρίχνουμε μέσα τα βερίκοκα. Τα αφήνουμε και αυτά να βράσουν για περίπου 10 λεπτά και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνουμε το γλυκό μας στην άκρη να κρυώσει, το σκεπάζουμε και τα αφήνουμε έτσι για 24 ώρες.
Στη συνέχεια αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα από μέσα τα βερίκοκα και βάζουμε το σιρόπι στη φωτιά να βράσει μέχρι να δέσει. Ρίχνουμε και πάλι μέσα τα βερίκοκα και προσθέτουμε και το χυμό ενός λεμονιού. Βράζουμε για μερικά λεπτά ακόμα και το γλυκό μας είναι έτοιμο.
Γλυκό βερίκοκο από το Cookbox !







ΥΛΙΚΑ
- βερίκοκο 1300γρ.
- 1300 γρ. ζάχαρη
- 450 ml νερό
- 1 λεμόνι , το χυμό του
- 5 κ.σ. αμυγδαλόψιχα καβουρντισμένη
- Χρόνος Προετοιμασίας
- Βαθμός Δυσκολίας
- Εύκολη
Εκτέλεση
http://www.cookbox.gr/basiko-sustatiko/gluka/gluka-koutaliou/gluko-berikoko






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Τάρτα με βερύκοκα και κρέμα αμυγδάλου, από την Μπέττυ μας και το "Taste of life by Betty"!
Βερίκοκα βουτηγμένα στην σοκολάτα, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!
Clafoutis με βερίκοκα, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το "The one with all the tastes"!
Παγωτό βερίκοκο με μέλι, από την Λίτσα Ζαρίφη και το dairy-free.eu!
Μους Βερίκοκου από τις "Μαγειρικές Διαδρομές" !
Ρολάκια με μαρμελάδα βερίκοκο (VIDEO), από τους Χάρη και Μιχάλη Καρελάνη και το redmoon-foodaholics....
Αφήστε μια απάντηση