Αφαιρούμε τη φλούδα και το κουκούτσι από τα βερίκοκα και τα αφήνουμε για περίπου 1 ½ ώρα μέσα σε νερό με ασβέστη.
Στη συνέχεια τα ξεπλένουμε πάρα πολύ καλά και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν. Παίρνουμε ένα ένα τα βερίκοκα και βάζουμε μέσα ένα αμύγδαλο.
Στο μεταξύ σε μια κατσαρόλα έχουμε βάλει τη ζάχαρη μαζί με το νερό να βράσουν για περίπου 10 λεπτά και ρίχνουμε μέσα τα βερίκοκα. Τα αφήνουμε και αυτά να βράσουν για περίπου 10 λεπτά και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνουμε το γλυκό μας στην άκρη να κρυώσει, το σκεπάζουμε και τα αφήνουμε έτσι για 24 ώρες.
Στη συνέχεια αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα από μέσα τα βερίκοκα και βάζουμε το σιρόπι στη φωτιά να βράσει μέχρι να δέσει. Ρίχνουμε και πάλι μέσα τα βερίκοκα και προσθέτουμε και το χυμό ενός λεμονιού. Βράζουμε για μερικά λεπτά ακόμα και το γλυκό μας είναι έτοιμο.
Γλυκό βερίκοκο από το Cookbox !







ΥΛΙΚΑ
- βερίκοκο 1300γρ.
- 1300 γρ. ζάχαρη
- 450 ml νερό
- 1 λεμόνι , το χυμό του
- 5 κ.σ. αμυγδαλόψιχα καβουρντισμένη
- Χρόνος Προετοιμασίας
- Βαθμός Δυσκολίας
- Εύκολη
Εκτέλεση
http://www.cookbox.gr/basiko-sustatiko/gluka/gluka-koutaliou/gluko-berikoko






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο με στέβια, από το neadiatrofis.gr!
Τάρτα με βερίκοκα και καρύδα, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!
Πίτα με βερίκοκα, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το Koykoycook.gr!
Πανεύκολο παγωτό βερίκοκο ΜΟΝΟ ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ, από το sintayes.gr!
Πάστα φλώρα με μαρμελάδα βερίκοκο από τον Ηλία Μαμαλάκη και το minervahorio.gr!
Κέικ με βερίκοκα και σοκολάτα, από την Αργυρώ μας και το argiro.gr!
Αφήστε μια απάντηση