Brownie σοκολάτας με βερίκοκα, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια συνταγή για σοκολατένιο brownie που αποκλείεται να σας αποτύχει. Τη διαφορά την κάνουν τα βερίκοκα στην επιφάνειά του που όταν ψηθούν μελώνουν

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής: 0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο 
 
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα

Για τη συνταγή

  • 1 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70% περιεκτικότητα κακάο
  • 3/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες της χρήσεις
  • 3 κουτ. σουπ. κακάο
  • 3 αυγά
  • 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 6 μεγάλα βερίκοκα χωρίς κουκούτσια κομμένα στη μέση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Γεμίζετε μια μεσαία κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση. Εφαρμόζετε στο χείλος της ένα μεταλλικό μπολ ίδιου μεγέθους και ρίχνετε μέσα την σοκολάτα και το βούτυρο. Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το βούτυρο, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με μια σπάτουλα σιλικόνης. Μόλις το μείγμα λιώσει αποσύρετε το μπολ από την κατσαρόλα και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθεί και το αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
2. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν μια παχιά κίτρινη κρέμα, περίπου 8 λεπτά.
3. Προσθέτετε το κρύο μείγμα της σοκολάτα και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης με απαλές κυκλικές κινήσεις, από κάτω προς τα πάνω, ώστε να ενωθούν τα δύο μείγματα, χωρίς να ξεφουσκώσει το μείγμα των αυγών.
4. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το κακάο πάνω σε φύλλο αντικολλητικό χαρτί και τα προσθέτετε στο μείγμα της ζύμης σιγά – σιγά σαν βροχή και με τη βοήθεια μια σπάτουλας σιλικόνης το διπλώνετε με απαλές να ενσωματωθεί στο μείγμα.
5. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί 20εκ, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί τόσο στον πάτου του όσο και στα τοιχώματα του. Με μια σπάτουλα απλώνετε το μείγμα ομοιόμορφα και στην επιφάνειά του απλώνετε τα βερίκοκα πιέζοντάς τα ελαφρά για να κολλήσουν στο μείγμα. Με αυτόν τον τρόπο σχηματίζετε 12 κομμάτια.
6. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25 λεπτά. Μόλις περάσουν τα 25 λεπτά ανοίγετε το φούρνο και ανακινείται λίγο το ταψί με το brownie αν στο κέντρο του είναι ακόμα πολύ ρευστό το ψήνετε για άλλα 5 λεπτά. Ένα σημάδι ότι το brownie είναι έτοιμο είναι ότι οι άκρες του ξεκολλούν από τα τοιχώματα του ταψιού. Αποσύρετε το ταψί από το φούρνο.
7. Αφήνετε το brownie να κρυώσει εντελώς μέσα στο ταψί, και στη συνέχεια το βγάζετε τραβώντας προς τα πάνω το αντικολλητικό χαρτί. Κόβετε το brownie σε τετράγωνα κομμάτια έτσι ώστε το βερίκοκο να είναι στη μέση κάθε κομματιού και σερβίρετε.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Για να στρωθεί ομοιόμορφα το αντικολλητικό χαρτί στο ταψί ένα κόλπο είναι να το τσαλακώσετε, να το βρέξετε και να το στύψετε. Μόλις το απλώσετε πάλι θα είναι πολύ εύπλαστο.

 

http://www.mirsini.gr/new/sintages/glika/sokolata/recipe/774-brownie

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *