Brownies με καφέ, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Γλυκά σοκολατένια μπράουνι με κρέμα καφέ που σίγουρα θα δοκιμάσετε!

ΥΛΙΚΑ

Για το brownie:

240 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

170 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

140 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

4 αυγά, large

440 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

 

Για την κρέμα:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

320 γρ. ζάχαρη άχνη

100 γρ. κρέμα γάλακτος, πλήρης

80 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

1 κ.γ. καφέ φίλτρου, σε σκόνη

 

Για το γλάσο:

350 γρ. δάκρυα σοκολάτας

160 γρ. κρέμα γάλακτος, πλήρης

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες  971   49%
ΒΑΖΑΛίπος    52.2g   75%
ΒΑΖΑKορεσμένα   31.1g   156%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες   6.1g   12%
ΒΑΖΑYδατάνθ.    122.2g    47%
ΒΑΖΑΣάκχαρα    103.5g    115%
ΒΑΖΑΑλάτι    0.2g   3.33%
ΒΑΖΑΙνες    2.5g    10%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Εκτέλεση για το brownie: Αδειάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με τη σοκολάτα και τα λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 600kW για 1-2 λεπτά. Μόλις λιώσουν, τα αφήνουμε στην άκρη.

2Κατόπιν, σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάμε με το σύρμα χειρός, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.

3Αμέσως μετά, προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά τη λιωμένη σοκολάτα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε εκ νέου, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

4Έπειτα, αδειάζουμε το παραπάνω μείγμα σε ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου διαστάσεων 25Χ25εκ, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C στον αέρα για 45-50 λεπτά.

5Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε το brownie από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

6Εκτέλεση για την κρέμα: Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το πρώτο.

7Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τον καφέ και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

8Μόλις είναι έτοιμο, το απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από το brownie και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

9Εκτέλεση για το γλάσο: Σε ένα κατσαρολάκι αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει μία βράση.

10Ύστερα, αποσύρουμε από τη φωτιά το κατσαρολάκι, ρίχνουμε μέσα τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα, μέχρι να διαλυθούν. Μόλις είναι έτοιμο, αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει ελαφρώς.

11Σύνθεση γλυκού: Απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από το brownie το γλάσο και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για άλλα 10 λεπτά.

12Τέλος, ξεφορμάρουμε το brownie, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

#tsoulotip: Για να μην κόψει το μείγμα, πρέπει η σοκολάτα να είναι σε χλιαρή θερμοκρασία πριν τη ρίξουμε.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *