Πίτα με βερίκοκα, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το Koykoycook.gr!

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

15 ώριμα γλυκά βερίκοκα πλυμένα και κομμένα στην μέση 

1 φλυτζάνι μαύρη η καστανή ζάχαρη (220 γρ)

200 γρ βούτυρο η μαργαρίνη σε κομματάκια

5 αυγά

1,1/2 φλυτζάνι φάριν απ (210 γρ)

1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ

1 φλυτζάνι λευκή ζάχαρη(220 γρ)

μισό κουταλάκι αλάτι

3 βανίλιες

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 150 -160 βαθμούς.

Βουτυρώστε ένα ταψάκι 28 εκ και στρώστε μέσα τα βερίκοκα .

Πασπαλίστε από πάνω την καστανή ζάχαρη.

Ρίξτε και τα κομματάκια το βούτυρο και βάλτε το ταψί στον φούρνο για περίπου 15 λεπτά

μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα και να καραμελώσουν..

 

 

 

10 λεπτά πριν βγάλετε τα βερίκοκα από τον φούρνο χτυπήστε τα αυγά και την ζάχαρη

 μαζί με την βανίλια στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.

Προσθέστε το μείγμα των αλεύρων( αλεύρι + μπαίκιν πάουντερ+αλάτι) κουταλιά – κουταλιά.

Βγάλτε το ταψάκι από τον φούρνο και ρίξτε απαλά με σιγανές κινήσεις το μείγμα

από το παντεσπάνι  καλύπτοντας τα φρούτα.

Ξαναβάλτε το στον φούρνο και ψήστε για περίπου άλλα 20-25 λεπτά.

Τρυπήστε το παντεσπάνι σας με ένα ξυλάκι και όταν βγαίνει καθαρό βγάλτε το ταψί

από τον φούρνο.

Αναποδογυρίστε το έτσι όπως είναι καυτό σε πιατέλα.

Απλά αφήστε να κρυώσει και απολαύστε το .

 

Προεπισκόπηση εικόνας

 

Μπορείτε επίσης να το πασπαλίσετε με άχνη ζάχαρη η να το συνοδέψετε

με μια μπάλα παγωτό βανίλια..

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 
Προεπισκόπηση εικόνας
 
 
 
 
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου
 
 
https://koykoycook.gr/?p=28796&fb
 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *