Μους Βερίκοκου από τις “Μαγειρικές Διαδρομές” !







Προστέθηκε από Ε.Φ
Μια ανάλαφρη καλοκαιρινή μους!
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Συστατικά
- 200 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα.
- 500 γραμμάρια βερίκοκα φρέσκα.
- 2 ασπράδια αυγών.
- 3 φύλλα ζελατίνας(των 10 γραμμαρίων)
- 1 κουταλιά λικέρ της αρεσκείας μας.
- 350 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη .
- 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη.
- 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού.
Οδηγίες
- Βάζουμε σε κατσαρόλα τα βερίκοκα με 1 φλιτζάνι νερό ,να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
- Στην συνέχεια τα περνάμε από το μύλο των λαχανικών η στο μούλτι. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά.
- Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνας σε 4-5 κουταλιές νερό ,τα λιώνουμε στην συνέχεια σε σιγανή φωτιά και τα προσθέτουμε στο βερίκοκο.
- Προσθέτουμε επίσης τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα το λικέρ , την κρέμα γάλακτος ,την άχνη και το χυμό λεμονιού ,ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Σερβίρουμε σε ατομικά μπόλ και την βάζουμε στο ψυγείο να πήξει. Γαρνίρουμε κατά βούληση!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κομπόστα βερίκοκο.
Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Παρασκευή, 01 Ιούνιος 2012
Ωραία η μους και σίγουρα θα είναι γευστική Ειρήνη!!











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μους με bueno, από τον Γιώργο Τσούλη!
Μους κακάο με μέλι, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Γλυκό ψυγείου με 3 μους (Video), από την οικογένεια Καρελάνη και το foodaholics.gr!
Τάρτα με βερίκοκα και καρύδα, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!
Vegan mousse η παγωτό σοκολάτα με κρέμα καρύδα, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Τούρτα σοκολάτας της τελευταίας στιγμής, από την Αργυρώ μας!