Μους Βερίκοκου από τις “Μαγειρικές Διαδρομές” !







Προστέθηκε από Ε.Φ
Μια ανάλαφρη καλοκαιρινή μους!
Συστατικά
- 200 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα.
- 500 γραμμάρια βερίκοκα φρέσκα.
- 2 ασπράδια αυγών.
- 3 φύλλα ζελατίνας(των 10 γραμμαρίων)
- 1 κουταλιά λικέρ της αρεσκείας μας.
- 350 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη .
- 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη.
- 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού.
Οδηγίες
- Βάζουμε σε κατσαρόλα τα βερίκοκα με 1 φλιτζάνι νερό ,να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
- Στην συνέχεια τα περνάμε από το μύλο των λαχανικών η στο μούλτι. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά.
- Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνας σε 4-5 κουταλιές νερό ,τα λιώνουμε στην συνέχεια σε σιγανή φωτιά και τα προσθέτουμε στο βερίκοκο.
- Προσθέτουμε επίσης τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα το λικέρ , την κρέμα γάλακτος ,την άχνη και το χυμό λεμονιού ,ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Σερβίρουμε σε ατομικά μπόλ και την βάζουμε στο ψυγείο να πήξει. Γαρνίρουμε κατά βούληση!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κομπόστα βερίκοκο.
Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Παρασκευή, 01 Ιούνιος 2012
Ωραία η μους και σίγουρα θα είναι γευστική Ειρήνη!!






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Κετογονική Διατροφή : Mousse au chocolat με κροκάν αμυγδάλου, από την Mika Kitrina και το ketokitche...
Μους σοκολάτα εύκολη με κρουασάν βουτύρου, από την Αργυρώ μας και το argiro.gr!
Trifle με κέικ πορτοκάλι και μους σοκολάτας απο την Ιωάννα Σταμούλου και το "Sweetly" !
Μους σοκολάτας με αβοκάντο, από την Αργυρώ μας!
Βερικοκάδα, "το γιατρικό της δίψας", από την Ιωάννα Σταμούλου!
Μους σοκολάτας με αβοκάντο, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr!