Σοκολατένιο γλυκό με ψωμί, από την Σιμόνη Καφίρη και το olivemagazine.gr!
Υλικά
- 6 κουτ. σούπας κακάο
- 100ml γάλα
- ½ κιλό τριμμένη ψίχα ψωμιού άσπρου, μπαγιάτικου
- 200γρ. ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκομμένα
- 4 αβγά
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
- άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ζεσταίνετε το γάλα, ρίχνετε μέσα το ψωμί και το αφήνετε μέχρι να το απορροφήσει εντελώς.
Ανακατεύετε ζωηρά με ξύλινη κουτάλα και προσθέτετε τη ζάχαρη, το κακάο, τα αβγά και τα αμύγδαλα. Τα ανακατεύετε πολύ καλά.
Βουτυρώνετε ένα ταψί 20×30εκ. και ρίχνετε μέσα το μίγμα. Το ψήνετε στο φούρνο για 50 λεπτά.
Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και το κόβετε σε κομμάτια. Τα μεταφέρετε σε πιατέλα και τα πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food Styling: Elena Jeffrey
Tips
Μπορείτε να προσθέσετε στο μίγμα 1 φλιτζάνι γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι ψιλοκομμένο ή ολόκληρα βύσσινα χωρίς σιρόπι.
Αφήστε μια απάντηση