Σοκολατένιο γλυκό με ψωμί, από την Σιμόνη Καφίρη και το olivemagazine.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:10′
Χρόνος μαγειρέματος:50′
Έτοιμο σε:60′

Υλικά

  • 6 κουτ. σούπας κακάο
  • 100ml γάλα
  • ½ κιλό τριμμένη ψίχα ψωμιού άσπρου, μπαγιάτικου
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκομμένα
  • 4 αβγά
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΥΛΙΚΑ

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ζεσταίνετε το γάλα, ρίχνετε μέσα το ψωμί και το αφήνετε μέχρι να το απορροφήσει εντελώς.

Ανακατεύετε ζωηρά με ξύλινη κουτάλα και προσθέτετε τη ζάχαρη, το κακάο, τα αβγά και τα αμύγδαλα. Τα ανακατεύετε πολύ καλά.

Βουτυρώνετε ένα ταψί 20×30εκ. και ρίχνετε μέσα το μίγμα. Το ψήνετε στο φούρνο για 50 λεπτά.

Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και το κόβετε σε κομμάτια. Τα μεταφέρετε σε πιατέλα και τα πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food Styling: Elena Jeffrey

Tips

Μπορείτε να προσθέσετε στο μίγμα 1 φλιτζάνι γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι ψιλοκομμένο ή ολόκληρα βύσσινα χωρίς σιρόπι.

https://tinyurl.com/y5mhqyho


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *