Λευκό γλυκό ψυγείου, από την Αντριάνα και τις Γλυκιές δημιουργίες by Andriana!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά για τη βάση:

2 πακέτα μπισκότα digestive τριμμένα στον πολυκόπτη (multi) σε σκόνη
200γρ. μαργαρίνη λιωμένη

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:


1l φρέσκο γάλα
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια αυτή που βράζει όχι στιγμής
2 κρόκοι αβγών
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο


Γαρνίρισμα:
Σαντιγύ, γλυκό κεράσι ή βύσσινο ή μαρμελάδα, αμύγδαλο ψημμένο ή τρίμμα σοκολάτας ή φυστίκι Αιγίνης

Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό, κείμενο που λέει "Γλυκιές δημιουργίες by Andriana"


Διαδικασία:


Σε μια αποσπώμενη φόρμα ρίχνουμε το μπισκότο με τη μαργαρίνη ανακατεύοντας καλά να βραχεί παντού το μπισκότο και κατόπιν με ένα κουτάλι πατάμε καλά. Βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε την κρέμα. Από το 1l γάλα κρατάμε ένα ποτήρι και διαλύουμε εκεί τις κρέμες. Σε ένα μπολ χτυπάμε κρόκους και ζάχαρη και προσθέτουμε το γάλα με τις κρέμες. Το υπόλοιπο το βάζουμε να βράσει και προσθέτουμε το μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς να μη μας “πιάσει” η κατσαρόλα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα να κρυώσει λίγο η κρέμα. Τη ρίχνουμε στη βάση μπισκότου, την στρώνουμε καλά να είναι ομοιόμορφη. Σκεπάζουμε την επιφάνεια με μια μεμβράνη την οποία τοποθετούμε ακριβώς πάνω από την κρέμα, να μην έχει κενό και κάνει υγρασία, για να μην πιάσει η κρέμα μας κρούστα. Βάζουμε ξανά στο ψυγείο για 3-4 ώρες και μετά καλύπτουμε με χτυπημένη σαντιγύ. Λίγο πριν σερβίρουμε το κομμάτι γαρνίρουμε κατά βούληση.


Καλή επιτυχία και απόλαυση!

https://www.facebook.com/glykiesdimiourgiesbyAndriana/photos/a.595131880596879/2886352521474792/?type=3&theater


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *