Οδηγίες

  1. Για να κάνουμε το σιρόπι καραμέλας σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Όταν γίνει καραμέλα προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι που να έχουμε το σιρόπι.
  2. Κρέμα βανίλιας: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη, το νισεστέ και το αλεύρι. Ανακατεύουμε, σε μέτρια φωτιά, μέχρι που να αρχίσουν να βράζουν. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι που να πήξουν. Όταν η κρέμα είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε τις βανίλιες και το βούτυρο.
  3. Απλώνουμε τις φρυγανιές σε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύους και ρίχνουμε το χλιαρό σιρόπι. Μόλις το απορροφήσουν βάζουμε την ζεστή κρέμα και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι που να πήξει η κρέμα.
  4. Κρέμα σοκολάτας: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη, το αλεύρι, το νισεστέ, το κακάο και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι που να πήξει. Την αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει και την απλώνουμε πάνω από το κρύο γλυκό.
  5. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι που να πήξει.