Απίθανο Μπισκοτογλυκό (VIDEO), από τον Δημήτρη Τσολάκη και τα Μητσομαγειρέματα!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
  • Μερίδες: 15
  • Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
  • Χρόνος Εκτέλεσης: 15 λεπτά

 

Για το μείγμα της σοκολάτας:

  • 2 πακέτα πτι-μπερ.
  • 5 – 6 κουταλιές της σούπας κάστερ πάουντερ (ή άνθος αραβοσίτου).
  • 7 με 8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
  • 200γρ μαργαρίνη.
  • 125γρ κουβερτούρα (100γρ μέσα στα μπισκότα και 25γρ για γαρνίρισμα).
  • 1 λίτρο γάλα.

Για το μείγμα της σαντιγί:

  • 250γρ σαντιγί.
  • 400γρ ζαχαρούχο.
  • μισό φλιτζανάκι λικέρ ή ρούμι
    ή
  • 500γρ φυτική σαντιγί(και λίγο ρούμι ή ουίσκι).

Δείτε το VIDEO : https://youtu.be/q8yEiW1OCqw

Δείτε την συνταγή με φωτογραφίες.

Διαδικασία

Αρχικά, πρέπει να διαλύσουμε το κάστερ πάουντερ (ή άνθος αραβοσίτου) σε 1 φλιτζάνι γάλα. Οπότε σε ένα μπολάκι βάζουμε 5 με 6 μεγάλες κουταλιές κάστερ πάουντερ και 1 φλιτζάνι γάλα. Το χτυπάμε με ένα σύρμα, μέχρι να διαλυθεί καλά!Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε μέσα το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη κουβερτούρα, το υπόλοιπο γάλα (1 λίτρο γάλα θα χρειαστούμε συνολικά) και τα ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να λιώσουν! Όταν γίνει αυτό, ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα και το κάστερ πάουντερ και το ανακάτεμα συνεχίζεται… Μην χαμηλώσετε αμέσως την ένταση της κουζίνας. Να πήξει λίγο το μείγμα και μετά… Συνεχίζουμε να τα ανακατεύουμε, μέχρι να αρχίσει να κοντράρει στο σύρμα. Σε περίπτωση που δεν χυλώσει, δυναμώνουμε το “μάτι της κουζίνας”, διαλύουμε σε λίγο γάλα ή νερό, επιπλέον με μία με δύο κουταλιές κάστερ πάουντερ και το προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα. Το τραβάμε από το μάτι τις κουζίνας και το αφήνουμε για 10 λεπτά, για να κρυώσει.Στο δεκάλεπτο αυτό, χτυπάμε τη σαντιγί μόνη της, να αφρατέψει και μετά ρίχνουμε το ζαχαρούχο και το λικέρ (ή ρούμι)… Τα χτυπάμε όλα μαζί για 5 λεπτά και το μείγμα της σαντιγίς είναι έτοιμο.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Αφού κρυώσει λίγο το μείγμα της σοκολάτας, ρίχνουμε τα σπασμένα μπισκότα, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα αδειάζουμε σε ένα τάπερ – ταψί. Απλώνουμε και τη σαντιγί και το γλυκάκι μας είναι σχεδόν έτοιμο. Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου, μέχρι να κρυώσει. Όταν έρθει η ώρα να σερβίρουμε, τρίβουμε λίγη κουβερτούρα από πάνω και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε!!!

Όποιος δε θέλει τόση γλυκύτητα από τη σαντιγί (κονσέρβα) και το ζαχαρούχο, μπορεί να βάλει μισό ζαχαρούχο ή ακόμη καλύτερα να χτυπήσει μόνο μία φυτική σαντιγί!

Καλή επιτυχία!!!

 

 

https://www.mitsomageiremata.gr/menu-sintagon/sokolata/biskotoglyko

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *