Απίθανο Μπισκοτογλυκό (VIDEO), από τον Δημήτρη Τσολάκη και τα Μητσομαγειρέματα!
- Μερίδες: 15
- Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
- Χρόνος Εκτέλεσης: 15 λεπτά
- 2 πακέτα πτι-μπερ.
- 5 – 6 κουταλιές της σούπας κάστερ πάουντερ (ή άνθος αραβοσίτου).
- 7 με 8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
- 200γρ μαργαρίνη.
- 125γρ κουβερτούρα (100γρ μέσα στα μπισκότα και 25γρ για γαρνίρισμα).
- 1 λίτρο γάλα.
Για το μείγμα της σαντιγί:
- 250γρ σαντιγί.
- 400γρ ζαχαρούχο.
- μισό φλιτζανάκι λικέρ ή ρούμι
ή - 500γρ φυτική σαντιγί(και λίγο ρούμι ή ουίσκι).
Δείτε το VIDEO : https://youtu.be/q8yEiW1OCqw
Δείτε την συνταγή με φωτογραφίες.
Διαδικασία
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Αφού κρυώσει λίγο το μείγμα της σοκολάτας, ρίχνουμε τα σπασμένα μπισκότα, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα αδειάζουμε σε ένα τάπερ – ταψί. Απλώνουμε και τη σαντιγί και το γλυκάκι μας είναι σχεδόν έτοιμο. Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου, μέχρι να κρυώσει. Όταν έρθει η ώρα να σερβίρουμε, τρίβουμε λίγη κουβερτούρα από πάνω και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε!!!
Όποιος δε θέλει τόση γλυκύτητα από τη σαντιγί (κονσέρβα) και το ζαχαρούχο, μπορεί να βάλει μισό ζαχαρούχο ή ακόμη καλύτερα να χτυπήσει μόνο μία φυτική σαντιγί!
Καλή επιτυχία!!!
https://www.mitsomageiremata.gr/menu-sintagon/sokolata/biskotoglyko
Αφήστε μια απάντηση