Τα Κύματα του Δούναβη ή Donauwellen από την Bianka και τις “Μαγειρικές Διαδρομές” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια υπέροχη τούρτα ή κέικ σε στρώσεις με κεράσια και σοκολάτα!

Συστατικά

Για την βάση θελουμε

  • 2 βαζα κεράσια κομπόστα Καλα στραγγισμένα
  • 350 γρ βούτυρο
  • 250 γρ ζαχαρη.
  • 7 αυγα
  • 450 γρ αλευρι
  • 2 βανιλιες
  • 3 κ.σ. κακαο
  • 3 κ. σ. αχνη
  • 1 Μπέικιν
  • 1 κ,σ. γαλα

Για το γλασο θελουμε

  • 200 γρ κουβερτουρα,
  • 100 γρ σοκολατα γαλακτος
  • 2 κ.σ. νουτελα
  • 1 κ.σ. λαδι Ελαφρύ

για την κρέμα βουτύρου θελουμε

  • 800 μ.λ. γάλα
  • 2 Φακελλα ανθος αραβοσίτου με γευση βανίλια
  • 2 βανίλιες
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. βούτυρο
Οδηγίες
  1. Φτιάχνουμε το κεικ: Παίρνουμε το βαθύ ταψι του φούρνου της κουζίνας μας 40×34 και αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με λιγο αλευρι. Ανάβουμε τον φουρνο στους 180°C.
  2. Χτυπαμε το βουτυρο με τη ζαχαρη να ασπρίσουν και να ειναι κρεμωδες, ρίχνουμε σιγα σιγα τα αυγα, ενα ενα ρίχνουμε και τις βανιλιες. Ρίχνουμε κουταλια κουταλια το αλευρι που έχουμε ρήξει μεσα το μπεκιν.
  3. Βαζουμε το μισό μειγμα μεσα στο ταψι. Στο άλλο μισό, ρίχνουμε το κακαο και το γαλα , την αχνη και τα ανακατεύουμε να ενωθούν Καλα. Το μειγμα αυτο το βαζουμε προσεχτικά επανω στο ασπρο μειγμα που έχουμε βαλει μεσα στο ταψι. Ρίχνουμε επανω τα κεράσια και ψήνουμε για 30 λεπτα. Κανουμε και το τεστ με το ξυλακι, γιατι ο κάθε φούρνος ψήνει διαφορετικά. Οταν ψηθεί, αφηνουμε να κρυωσει Καλα.
  4. Τώρα φτιάχνουμε την κρέμα βουτύρου. ( Εγω φτιάχνω τη γερμανική κρέμα βουτύρου ): Αφηνουμε το βούτυρο έξω απο το ψυγείο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου αρκετή ώρα. Διαλύουμε τη σκόνη ανθος αραβοσίτου με 100 μ.λ. απο το γαλα και τη ζαχαρη.
  5. Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε κατσαρολάκι να βρασει, όταν αρχίζει να βράζει το γαλα, ρίχνουμε μεσα το μειγμα με το άνθος αραβοσίτου, ενώ ανακατεύουμε σιγα. Οταν πήξει η κρεμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την βανίλια.
  6. Ανακατεύουμε μερικά λεπτά την κρέμα να ενωθεί η βανιλια και σκεπάζουμε την επιφάνειά της με μεμβράνη έτσι που να μην δημιουργηθούν φουσκάλες αναμεσα μεμβράνη και κρεμα για να μην κάνει κρούστα. Αφηνουμε την κρέμα να κρυωσει και να έρθει σε θερμοκρασία του δωματίου.
  7. ΠΡΟΣΟΧΗ Το βούτυρο και η κρέμα πρέπει να έχουν την ίδια θερμοκρασία δηλαδη δωματίου , για να ενωθούν Καλα και να έχουμε μια ομοιόμορφη κρέμα.
  8. Χτυπαμε το βούτυρο σε μιξερ πολύ καλά, κάπου 4-6 λεπτα να ασπρίσει και να αφρατεψει. Τραβάμε τη μεμβράνη απο την κρεμα, την ανακατεύουμε λιγο με το σύρμα για να γίνει λεια και Ρίχνουμε με ενα κουταλι της σούπας κουταλια- κουταλια, από την κρέμα στο βούτυρο χτυπωντας παντα και να έχουμε μια αφράτη ομοιόμορφη κρεμα βουτύρου.
  9. Απλώσουμε την κρεμα επανω στο γλυκο. Βαζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτα.
  10. Για το γλάσο: Βαζουμε την κουβερτουρα ,τη σοκολατα ,τη νουτελα και το λαδι να ζεσταθεί και να λειώσει.
  11. Μετα απλώνουμε επανω στην κρεμα βουτύρου την λιωμένη κουβερτουρα. Με ενα πιρούνι κανουμε σχέδιο σαν κυματα. Αφηνουμε να κρυωσουν Καλα και αν θελουμε βαζουμε το γλυκο στο ψυγείο.
  12. Μπορούμε να το βαλουμε και στην κατάψυξη και όταν θελήσουμε να το χρησιμοποιήσουμε, τότε το μεταφέρουμε στη συντήρηση να ξεπαγώσει με την ησυχία του.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να βαλουμε για κρεμα και την κρεμα ζαχαροπλαστικής Γιωτης 2 φακελάκια με γευση βανιλιας ή να βαλουμε την κρεμα μιλφειγ.

Η συνταγή είναι για το βαθύ ταψι, γιατι εκεί μεσα θα βαλουμε και μετα την κρεμα επανω και τη σοκολατα και πρέπει να ειναι βαθύ. Εγω έκανα τη μισή δόση για 26αρα φόρμα, αλλα εβαλα 4 αυγά!

 

http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/ta-kymata-toy-doynabh-h-donauwellen.html

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *