Αυτή η συνταγή για Vegan Τούρτα Σοκολάτας θα σας ενθουσιάσει με το ξεχωριστό της άρωμα από το φυτικό ρόφημα αμυγδάλου της ΔΕΛΤΑ.
Χρόνος προετοιμασίας: 90 λεπτά
Μερίδες: 8-10
Υλικά Συνταγής
Υλικά για το κέικ σοκολάτας
2 κούπες φυτικό ρόφημα αμυγδάλου ΔΕΛΤΑ χωρίς προσθήκη ζάχαρης
2 κτγ λευκό ξύδι
⅔ της κούπας ηλιέλαιο
300 γρ λευκή ζάχαρη
240 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
70 γρ κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη
4 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
1,5 κτγ μαγειρική σόδα
1 κτγ μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
Υλικά για το frosting σοκολάτας
6 κτς φυτικό ρόφημα αμυγδάλου ΔΕΛΤΑ χωρίς προσθήκη ζάχαρης
250 γρ μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
4-5 κούπες ζάχαρη άχνη
2 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
70 γρ κακάο
Υπόλοιπα υλικά
100 γρ σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα
Πέρλες ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
Εκτέλεση Συνταγής
Προετοιμασία του vegan κεικ σοκολάτας
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 °C στον αέρα.
Στη βάση μίας στρογγυλής φόρμας 22 εκατοστών τοποθετούμε μία λαδόκολλα για να μην κολλήσει το κέικ για την τούρτα σοκολάτας.
Τα πλαϊνά της φόρμας τα βουτυρώνουμε ελαφρά με μαργαρίνη και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τη δεύτερη φόρμα.
Αφήστε μια απάντηση