Τούρτα με σαβαγιάρ, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Αν είσαι γλυκατζής/τζου σου έχουμε τούρτα που θα λατρέψεις!
Τούρτα με σαβαγιάρ!
ΜΕΡΙΔΕΣ: 8-10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 30Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 3/5

 

ΥΛΙΚΑ

24 τμχ. σαβαγιάρ

200 ml γάλα

300 γρ. σοκολάτα, λιωμένη

120 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

αυγά, medium, χωρισμένο το ασπράδι από τους κρόκους

3 κ.σ. κονιάκ

Για το σερβίρισμα:

Κακάο

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες    548   27%
ΒΑΖΑΛίπος   14.8g   21%
ΒΑΖΑKορεσμένα    7.4g   37%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες   11.7g   23%
ΒΑΖΑYδατάνθ.    93.5g   36%
ΒΑΖΑΣάκχαρα   43.8g   49%
ΒΑΖΑΑλάτι   0.3g   5.00%
ΒΑΖΑΙνες   1g   4%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Αδειάζουμε μέσα στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνει μια αφράτη μαρέγκα.
2Στη συνέχεια, προσθέτουμε μέσα τους κρόκους έναν-έναν και έπειτα, σε δόσεις τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί.
3Κατόπιν, αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τη σοκολάτα και με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, ανακατεύουμε απαλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.
4Έπειτα, βάζουμε σε ένα μπολ, το γάλα, το κονιάκ και το τοποθετούμε και αυτό στην άκρη.
5Κατόπιν, παίρνουμε μια στρογγυλή φόρμα διαστάσεων 24 εκ., με αποσπώμενη βάση, παίρνουμε τα μισά σαβαγιάρ, τα βουτάμε στο μείγμα με το γάλα και τα στρώνουμε στη βάση της φόρμας.
6Στην συνέχεια, αδειάζουμε τη μισή ποσότητα από το μείγμα με τα αυγά και από πάνω, τοποθετούμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, αφού πρώτα τα έχουμε βουτήξει στο γάλα.
7Τέλος, απλώνουμε και το υπόλοιπο μείγμα, το τοποθετούμε στο ψυγείο για 8 ώρες.
8Πασπαλίζουμε με κακάο, ξεφορμάρουμε, κόβουμε και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Προσέχουμε όταν ρίχνουμε τη σοκολάτα να μην είναι ζεστή, για να μην κόψουν τα αυγά.
Τούρτα με σαβαγιάρ
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/tourta-me-savagiar
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *