Τούρτα με σαβαγιάρ, από τον Γιώργο Τσούλη!
Αν είσαι γλυκατζής/τζου σου έχουμε τούρτα που θα λατρέψεις!
Τούρτα με σαβαγιάρ!
ΜΕΡΙΔΕΣ: 8-10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 30Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 3/5
ΥΛΙΚΑ
24 τμχ. σαβαγιάρ
200 ml γάλα
300 γρ. σοκολάτα, λιωμένη
120 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
7 αυγά, medium, χωρισμένο το ασπράδι από τους κρόκους
3 κ.σ. κονιάκ
Για το σερβίρισμα:
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Αδειάζουμε μέσα στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνει μια αφράτη μαρέγκα.
2Στη συνέχεια, προσθέτουμε μέσα τους κρόκους έναν-έναν και έπειτα, σε δόσεις τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί.
3Κατόπιν, αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τη σοκολάτα και με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, ανακατεύουμε απαλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.
4Έπειτα, βάζουμε σε ένα μπολ, το γάλα, το κονιάκ και το τοποθετούμε και αυτό στην άκρη.
5Κατόπιν, παίρνουμε μια στρογγυλή φόρμα διαστάσεων 24 εκ., με αποσπώμενη βάση, παίρνουμε τα μισά σαβαγιάρ, τα βουτάμε στο μείγμα με το γάλα και τα στρώνουμε στη βάση της φόρμας.
6Στην συνέχεια, αδειάζουμε τη μισή ποσότητα από το μείγμα με τα αυγά και από πάνω, τοποθετούμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, αφού πρώτα τα έχουμε βουτήξει στο γάλα.
7Τέλος, απλώνουμε και το υπόλοιπο μείγμα, το τοποθετούμε στο ψυγείο για 8 ώρες.
8Πασπαλίζουμε με κακάο, ξεφορμάρουμε, κόβουμε και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Προσέχουμε όταν ρίχνουμε τη σοκολάτα να μην είναι ζεστή, για να μην κόψουν τα αυγά.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Τούρτα σοκολάτας με γκοφρέτες, από τον Λάμπρο Βακιάρο και το olivemagazine.gr!
Τούρτα σοκολάτας (fudge), από τον Πέτρο Συρίγο!
Τούρτα μους σοκολάτας και lemon curd- Chocolate and Lemon Curd Mousse Cake Recipe by Gabriel Nikolai...
Τούρτα ψυγείου σε φωλιά από Caprice, από το syntages.papadopoulou.gr και το sintayes.gr!
Τούρτα με μους από φυστικοβούτυρο και γκανάζ σοκολάτας, από τον Πέτρο Συρίγο!
Τούρτα σιροπιαστή με μπισκότα και μους σοκολάτα της Ντίνας Νικολάου, με Διατροφικό σχόλιο του Δρος Δ...
Αφήστε μια απάντηση