Τούρτα καριόκα, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
- 240 γρ. βούτυρο Lurpak, σε κομμάτια
- 240 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
- 240 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 40 γρ. κακάο
- 150 γρ. πορτοκάλι γλασέ, ψιλοκομμένο
- 500 γρ. σοκολάτα τζιαντούγια ή κουβερτούρα πραλίνα
Για το γλάσο
- 200 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο, τεμαχισμένη
- 30 γρ. αραβοσιτέλαιο
https://www.steliosparliaros.gr/suntages/sokolata/tourta-karioka/?fb
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Love cake, από τον Γιώργο Τσούλη!
Σπιτικές καριόκες πειρασμός-Video, από την Αννα Χαλικιά και το madameginger.com!
Εύκολη τούρτα με σαβαγιάρ, αφράτη κρέμα, σοκολάτα και αμύγδαλα , από την Ιωάννα Σταμούλου και το swe...
Καταπληκτική τούρτα πραλίνα, από την Σόφη Τσιώπου!
Τούρτα σοκολάτα φράουλα από το Chefoulis.gr !
Καριόκες από κέικ με μαρμελάδα και καρύδια, από την Μπέττυ μας και το "Taste of life by Betty"!
Αφήστε μια απάντηση