Τούρτα καριόκα, από τον Στέλιο Παρλιάρο!







- 240 γρ. βούτυρο Lurpak, σε κομμάτια
- 240 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
- 240 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 40 γρ. κακάο
- 150 γρ. πορτοκάλι γλασέ, ψιλοκομμένο
- 500 γρ. σοκολάτα τζιαντούγια ή κουβερτούρα πραλίνα
Για το γλάσο
- 200 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο, τεμαχισμένη
- 30 γρ. αραβοσιτέλαιο
https://www.steliosparliaros.gr/suntages/sokolata/tourta-karioka/?fb











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Τoύρτα πανακότα με Σοκοφρέτα και καρύδα, από τον Αντώνη Γιαννακάρη και το ionsweets.gr!
Τούρτα σοκολάτα Άγιος Βαλεντίνος καρδιά, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
Τούρτα καραμέλα με γλάσο καραμέλα σαν ζαχαροπλαστείου, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Τούρτα σοκολάτα - μάνγκο από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις "Συνταγές Πάνος"!
Τούρτα σοκολάτα με κρέπες από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις "Γλυκές Αλχημείες" !
Καριόκες με επικάλυψη λευκής σοκολάτας, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Αφήστε μια απάντηση