Προετοιμασία:  20 min

 Χρόνος ψησίματος :  50 min

Ένα από τα πιο παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού στην κλασική του εκδοχή! Φτιάξτε το, αφού τα κυδώνια είναι τώρα στην εποχή τους!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 500 γρ καθαρισμένα κυδώνια (περίπου 3 τμχ)
  • 400 γρ νερό
  • 500 γρ ζάχαρη
  • 3 κλωναράκια αρμπαρόριζα
  • Λίγες σταγόνες λεμόνι
  • 1 χούφτα ωμά αμύγδαλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη να πάρουν μια βράση.
  2. Όσο γίνεται αυτό εμείς ξεφλουδίζουμε και κόβουμε το κυδώνι μας ή με το ειδικό μαχαίρι που το κάνει σαν κυματιστό ή σε μπαστουνάκια με ένα απλό μαχαίρι.
  3. Τα προσθέτουμε και αυτά στην κατσαρόλα και βάζουμε σε μέτρια φωτιά να σιγοβράζει, θα πάρει περίπου 40 λεπτά. Λίγο πριν είναι έτοιμα προσθέτουμε λίγες σταγόνες λεμόνι, την αρμπαρόριζα και τα αμύγδαλα.
  4. Βγάζουμε απ’ τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει πολύ καλά το ξαναβάζουμε στη φωτιά για να πάρει μια βράση. Το γλυκό μας είναι έτοιμο.

https://petros-syrigos.com/glyko-tou-koutaliou-kydoni/?fb

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *